Κοντοζαμάνης: Κερδίσαμε χρόνο για το ΕΣΥ, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα

«Καταφέραμε πλήρη επάρκεια στον παγκόσμιο πόλεμο»

«Το σύστημα υγείας θα είναι σε ετοιμότητα και την επόμενη μέρα, έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, είμαστε στο τέλος της αρχής», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) κάθε μέρα κέρδιζε χρόνο για να προετοιμαστεί καλύτερα: «Όσο πηγαίναμε καλά μάθαμε πως να διαχειριστούμε τον ιό, και προετοιμαζόμαστε για δυσμενέστερες εξελίξεις. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει».

Η απάντηση Πέτσα σε όσους ζητούν να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία

«Όλη αυτή την περίοδο οποία φαρμακευτική αγωγή χρειάστηκε να χορηγηθεί χορηγήθηκε, δεν είχαμε θέματα επάρκεια είχαμε διασφαλίσει το σύστημα διακίνησης φάρμακων στην αγορά και υπάρχει προγραμματισμός για τη συνέχεια», σημείωσε.

Καταργείται η έξοδος με αποστολή SMS στο 13033

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ΕΣΥ ενισχύεται καθημερινά, εξηγώντας πως ήδη έχουν γίνει πάνω από 4.000 προσλήψεις.

Όλα τα μέτρα ενίσχυσης για άνεργους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Τέλος, είπε πως «στον παγκόσμιο πόλεμο για υλικά, κυρίως ατομικής προστασίας, καταφέραμε κι έχουμε πλήρη επάρκεια θα συνεχίσουμε και αυτό αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό τα πράγματα θα μείνουν στο ΕΣΥ και την επόμενη μέρα, έχουμε πολύ σημαντική παρακαταθήκη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top