Κόντρα στη Βουλή για τα voucher και τα μέτρα για την κρίση  

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση και κριτική από Γεννηματά - Βαρουφάκη

Ανέβηκαν οι τόνοι στη  Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «τηλεκατάρτιση-φιάσκο» και τα μέτρα για την πανδημία, όπως επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.      

Τη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τη πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βάλουμε πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ως αδυναμία ή - ακόμη χειρότερα - ως λευκή επιταγή, να νομοθετείτε, να αποφασίζετε και να μη δίνετε λογαριασμό σε κανένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. 

Για το ζήτημα της «τηλεκατάρτισης-φιάσκο», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας έθεσε ερωτήματα τόσο προς τον κ. Μητσοτάκη όσο και στον κ. Βρούτση. «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα που πήγε να στηθεί; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί, και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα το πρόγραμμα αυτό;».

Κόντρα στη Βουλή για τα voucher και τον Βρούτση

Απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση ζήτησε να απαντήσει ένα ερώτημα: «Μόνος του την έστησε τη δουλειά; Είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι; Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο». «Αν δεν δώσει καμία απάντηση, ο νοών νοήτω» ανέφερε και προσέθεσε πως αν ο υπουργός Εργασίας δεν απαντήσει «σημαίνει ότι μαζί τα φτιάξατε» και πως «τότε θα πρέπει να δώσει την απάντηση ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα και η απάντηση αυτή μόνο με έναν τρόπο μπορεί να δοθεί πειστικά, με την αποπομπή του κ. Βρούτση από το υπουργικό αξίωμα, οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί απόδειξη συνενοχής».

Βρούτσης: Τέλος η τηλεκατάρτιση αλλά θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αντέδρασε ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιστημονικοί φορείς έλεγαν ότι τα κοινοτικά χρήματα μπορούν να δοθούν χωρίς μεσάζοντες στους δικαιούχους, ούτε όταν έλεγε πως «είναι αδιανόητο ως προϋπόθεση για τα 600 ευρώ για κάθε δικαιούχο, να πηγαίνουν 470 στους μεσάζοντες», ούτε όταν έγιναν viral τα «μαργαριτάρια» της μετάφρασης της «ψευτοκατάρτισης». Μίλησε για «μαζικό εξευτελισμό"» του επιστημονικού χώρου «για να κονομήσουν κάποιοι κολλητοί σας». 

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ 

«Ακούσαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα κρεσέντο εχθροπάθειας», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ιδίως για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί επιχείρησης ελέγχου των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε: «Ακούσαμε ότι αυτό που βιώνει η χώρα, με τη συστράτευση όλου του ελληνικού λαού, είναι προϊόν των ΜΜΕ, τα οποία αποκλείουν τον αντιπολιτευτικό λόγο και δέχονται μόνο τον λόγο της κυβέρνησης. Αυτό είναι το συστατικό της επιτυχίας! Πράγματι, θέλω να το ομολογήσω ενώπιον σας! Ελέγχουμε και την "Guardian" και την "Bild" και τους "New York Times", και την "Washington Times". Ελέγχουμε παγκοσμίως όλα τα Μέσα τα οποία επαινούν τη χώρα, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Γιατί δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Είναι επιτυχία του ελληνικού λαού ο οποίος στάθηκε όρθιος απέναντι σε αυτή την πανδημία, κυρίως γιατί πείστηκε ότι αυτό πρέπει να συμβεί, καταρρίπτοντας το στερεότυπο ότι ο Έλληνας δεν συμμορφώνεται στον κανόνα». 

Γεραπετρίτης στο Star: Aνοίγουν όλα τα σχολεία!


ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ 

Κριτική στην κυβέρνηση για καθυστέρηση και δισταγμούς στη λήψη τολμηρών αποφάσεων, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, αναφορικά με τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της ΕΕ.

«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες. Θέλει γενναία και μη συμβατικά μέτρα. Θέλει νέο χρήμα, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ένα ειδικό ομόλογο, επιχορηγήσεις κρατών και όχι δάνεια», είπε η κ. Γεννηματά, ενώ επέκρινε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως «οφείλει να πρωτοστατήσει σε αυτή τη μάχη, χωρίς να κρύβεται πίσω από τις παρεμβάσεις του Κόντε, του Σάντσεθ και του Μακρόν».


ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ

Οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση για την συνολική στάση της στις διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι τόσο η συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Απριλίου, όσο και η σύνοδος κορυφής της 23ης Απριλίου θα μείνουν στην ιστορία ως δυσάρεστες ημέρες.

Ο κ . Βαρουφάκης εκτίμησε ότι έρχεται λιτότητα και υφεσιακό κύμα στη χώρα, αύξηση του χρέους και θα είναι απόρροια της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση στις δύο συνεδριάσεις. Την 9η Απριλίου, είπε ο κ. Βαρουφάκης είχαμε την ταφόπλακα για το ευρωομόλογο και χθες, στη σύνοδο κορυφής, αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί όχι άμεσα, αλλά τα κράτη μέλη θα δώσουν εγγυήσεις στην Επιτροπή για να δανειστεί εκ μέρους μας, περίπου 250- 300 δισ.

Πρόκειται, πρόσθεσε ουσιαστικά για ασήμαντο ποσό, αλλά η Μέρκελ είπε ότι αυτά τα 250-300 δισ. θα χρησιμοποιηθούν μετά για να τα μοχλεύσει, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ότι μπορεί να έχει την τύχη του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top