Κοντοζαμάνης στο Star: Θα παραμείνουν σε συναγερμό τα νοσοκομεία

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας για τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις

«Δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στο ΕΣΥ.  

Χαρδαλιάς: Το Κρανίδι διδάσκει πως ό,τι πετύχαμε μπορεί να ανατραπεί     

«Τα νέα είναι καλά, έχουμε πάει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής, ο δείκτης Ρ0 είναι κάτω του 1 και δείχνει ότι είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που έχουμε λάβει. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλάσουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα» τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.  

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - Μόλις 7 τα νέα κρούσματα

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ανέφερε ότι «σίγουρα πρέπει να προσέξουμε, είμαστε στο τέλος της αρχής», ενώ  για τις εστίες μετάδοσης που αναζωπυρώνονται και την «απειθαρχία» των Ρομά δήλωσε: «Μας προβληματίζει βεβαίως , σίγουρα δε θέλουμε εστίες αναζωπύρωσης του ιού και θέλουμε να τηρούνται όλα τα μέτρα και να  τηρούνται τα πρωτόκολλα και οι διαδικασίες, ώστε να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού». 

«Ακολουθούμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την ιχνηλάτηση, εφόσον χρειαστεί να γίνει κάτι προληπτικό, θα γίνει» επισήμανε επίσης ο κ. Κοντοζαμάνης.    

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για την άρση των περιοριστικών μέτρων 

Για τα νοσοκομεία ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε:  «Σαφώς τα νοσοκομεία θα παραμείνουν σε ετοιμότητα. Το ΕΣΥ επανέρχεται στην προ κορωνοϊού εποχή για τα χρόνια νοσήματα, θα ανοίξουμε τα χειρουργεία, τα ραντεβού θα γίνονται ανά μία ώρα αντί για μισή ώρα προηγουμένως και θα τηρήσουμε αυστηρά τα ωράρια επισκεπτηρίου και ποιοι θα συνοδεύουν τον ασθνεή στο νοσοκομείο. Εξυπηρετούμε τα έκτακτα περιστατικά τώρα αλλά θα επανέλθουμε σταδιακά σε μία κανονικότητα. 

Σχετικά με την επόμενη ημέρα του ΕΣΥ τέλος και το αν θα υπάρχουν  περισσότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ και προσλήψεις,  ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε: 

«Σίγουρα το ΕΣY δοκιμάστηκε. Αποκτήσαμε εμπειρία και γνώση αυτό το διάστημα και  είχαμε επάρκεια στα υλικά. Έκανε σημαντικές κινήσεις η κυβέρνηση,  με προσλήψεις και καινούριο εξοπλισμό και επάρκεια υλικού».     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top