Χαρδαλιάς: Το Κρανίδι διδάσκει πως ό,τι πετύχαμε μπορεί να ανατραπεί

«Το ότι κάποια μέτρα θα αρθούν δε σημαίνει ότι δε θα ξαναεφαρμοστούν»    

Προειδοποίηση πως «ό,τι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί» απηύθυνε στους πολίτες όλης της χώρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας,  με αφορμή το Κρανίδι.     

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - Μόλις 7 τα νέα κρούσματα

Σχετικά με την ίδια περιοχή ανακοίνωσε ότι έχουν ληφθεί 177 δείγματα που αφορούν δυνητικές επαφές υψηλού ή χαμηλού ρίσκου στη δομή, ενώ απηύθυνε και έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, ειδικά όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.  

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

«Παρακολουθούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Μετανάστευσης την εξέλιξη ης κατάστασης» δήλωσε για το ίδιο  θέμα ο κ. Χαρδαλιάς.   

Ο υφυπουργός διαμήνυσε επίσης ότι μερική άρση των μέτρων δε σημαίνει ότι δε θα επιβληθούν εκ νέου αν χρειαστεί. «Το ότι τα μέτρα επιβλήθηκαν μέχρι τις 27 /4 δε σημαίνει ότι λήγουν τα μέτρα. Η άρση δε σημαίνει ότι δε θα έχουμε κρούσματα και επιστροφή τους, Έχουμε πει ότι ανάλογα με την εξέλιξη θα υπάρχουν μέτρα» τόνισε και πρόσθεσε:  «Αν κάτι διδάσκει η εμπειρία από το Κρανίδι είναι πόσο μεταδοτικός είναι αυτός οι ιός και πόσο είναι εύκολο να γίνει η ζημιά αν δεν τηρηθούν τα μέτρα».   

Ο κ. Χαρδαλιάς θέλησε να χαμηλώσει και τον πήχη των προσδοκιών για την άρση των μέτρων  επισημαίνοντας ότι το μόνο μέτρο που αίρεται στις 27/4 είναι το κείσιμο των  υποθηκοφυλακείων που θα ανοίξουν όπως  και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία,  για τη διαδικασία των συναινετικών προσημειώσεων. 

«Η προσπάθεια, ναι,  αποδίδει. Το αποτέλεσμα όμως είναι εύθραστο και ο τρόπος να το πετύχουμε είναι να συνεχίζουμε να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Συνεχίζουμε να παραμένουμε στο σπίτι, ώστε να βγούμε επιτέλους νικητές» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top