Ξεκίνησε η μετεγκετάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων από τα ελληνικά νησιά

Ο συνολικός αριθμός τους θα αγγίξει τους 1.600

Η μετεγκατάσταση, εν μέσω κορωνοϊού, ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονταν σε ελληνικά νησιά άρχισε. Οι πρώτοι 12 έφθασαν ήδη στο Λουξεμβούργο. Έπονται άμεσα άλλοι πενήντα προς τη Γερμανία ενώ ο συνολικός αριθμός τους θα αγγίξει τους 1.600.

Γερμανία: «Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη των εταίρων της»

Δώδεκα τυχεροί ασυνόδευτοι έφηβοι που βρίσκονταν σε νησιά του Αιγαίου έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα. Με πτήση της Aegean από το Ελευθέριος Βενιζέλος, έφθασαν στο Λουξεμβούργο για μια καλύτερη ζωή.«Είναι το ξεκίνημα μιας προσπάθειας, μιας πρωτοβουλίας κι ενός σχεδίου ευρωπαϊκού που αφορά συνολικά 1.600 ασυνόδευτα παιδιά» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και ασύλου. 

Έπονται άλλοι πενήντα τυχεροί από το Αφγανιστάν και το Ιράν που θα κατευθυνθούν προς τη Γερμανία. Όταν έμαθαν στη Μόρια τα συνταρακτικά νέα πανηγύριζαν. 

Συνολικά 1.600 θα μεταφερθούν στην Ευρώπη

Θα ακολουθήσουν μετεγκαταστάσεις από τη Λέσβο και τη Χίο προς την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία αλλά και τη Σερβία. 

Μειώσεις στις ροές, διπλάσιες οι μεταφορές στην ενδοχώρα

Τον μήνα Μάρτιο καταγράφηκαν μειώσεις κατά 21% των ροών προς τον Έβρο και τα νησιά και κατά 5,3% στα κέντρα υποδοχής. Το πρώτο τρίμηνο του έτους έγιναν 10.687 μεταφορές στην ενδοχώρα διπλάσιες από πέρυσι. 

Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες μεταναστών στη Λέσβο - Video

Η Άγκυρα πάντως δεν προτίθεται, όπως καταγράφουν και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, να σταματήσει την επιθετική της μεταναστευτική πολιτική προς την Ελλάδα.

«Οι τουρκικές αρχές μετακίνησαν 2000 ανθρώπους από τα σύνορα Συρίας και τους μετέφεραν προς τη Σμύρνη ή ακόμη πιο μακριά. Αυτό δείχνουν βίντεο στο Twitter. Επόμενο βήμα: οι μετανάστες με βάρκες των παράνομων διακινητών μεταφέρονται προς το ελληνικό νησί Λέσβος» σύμφωνα με δημοσιογράφο της Die Welt.

«Πιθανολογούμε ότι ούτως ή άλλως κάποιοι εξ αυτών που θα ήθελαν να περάσουν και συγκεντρώθηκαν στα παράλια απέναντι θα είναι και φορείς του ιού ή νοσούντες. Επομένως ετοιμαζόμαστε και γι’ αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top