Δωρέα από την Ελβετία: Μάσκες για τις ΜΕΘ παρέλαβε ο Κικίλιας

«Η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης»

Ο Βασίλης Κικίλιας

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παραδόθηκαν μάσκες FFP3 για τις ΜΕΘ, προσφορά του ελβετικού Κράτους, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελβετού πρέσβη στην Αθήνα, Olaf Kjelsen, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη, και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Ελβετία και τον πρέσβη της, σημειώνοντας πως «η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης, αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού».

Στο τραπέζι τα πρώτα μέτρα για την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία

Παράλληλα, τόνισε πως «η καρδιά και η ψυχή της προσπάθειας που κάνουμε έχει ως κορωνίδα τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό. Τους ανθρώπους που έχουν δώσει μια τεράστια μάχη και πόσο μάλλον αυτούς που έχουν να κάνουν με τις ΜΕΘ, με τα ΤΕΠ, με τις κλινικές αυτές όπου νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας με Covid. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο υπουργός.

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σχολεία έως 10 Μαΐου

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε πως «μαζί με τον κ. Κικίλια, δουλεύουμε έτσι ώστε να θωρακίσουμε το Σύστημα Υγείας. Η οικονομική διπλωματία έχει κάνει ό,τι μπορεί και φέρνουμε κάποια αποτελέσματα, διυπουργικά, μαζί και με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πολλά κράτη, αν και έχουν περισσότερα θέματα από εμάς, λειτουργούν με αλληλεγγύη. Όπως κι εμείς, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε και άλλα κράτη που έχουν ανάγκη, από τη στιγμή που έχουμε εξασφαλίσει κάποιες ποσότητες για εμάς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top