Ενισχύoνται τα Κέντρα Υγείας στη μάχη κατά  του κορωνοϊού   

Ειδικά Κέντρα 24ωρης λειτουργίας για όσους δε χρειάζονται νοσηλεία 

Το Υπουργείο Υγείας ενισχύει την εμπροσθοφυλακή στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού. Τα Κέντρα Υγείας θωρακίζονται και αναβαθμίζονται, αποτελώντας, πλέον, το συνδετικό κρίκο μεταξύ των πολιτών και των νοσοκομείων αναφοράς. Στη μάχη πέφτουν και ιδιώτες γιατροί. 

Τα Κέντρα Υγείας άλλωστε, ειδικά στην Περιφέρεια, είναι αυτά που δέχονται τα πρώτα κύματα ασθενών ή πολιτών που υποπτεύονται ότι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. Ως τώρα, η μάχη δινόταν με στοιχειώδη μέσα... 

H ανάρτηση του Κικίλια για το πώς πρέπει  να φοράμε τις μάσκες

 

ΣΕ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Το ειδικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι τίθενται, πλέον, σε 24ωρη λειτουργία Ειδικά Κέντρα κορωνοϊού, αποκλειστικά και μόνο για τη διερεύνηση και διαχείριση ασθενών που δεν χρειάζεται να παραπεμφθούν σε νοσοκομείο, Τα πρώτα που θα λειτουργήσουν είναι τα Κέντρα Αλεξάνδρας, Καλυβίων, Ραφήνας, Καμινίων, Περιστερίου. 

ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ 

Ειδικά Κέντρα Υγείας θα αναλάβουν σε 24ωρη βάση την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, που συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου και βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. 

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ 

Επιπλέον, ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία με αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ ανοίγουν γραμμές τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης 

Η διευκόλυνση των ασθενών, για όλα τα νοσήματα, είναι, πλέον, σε προτεραιότητα. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία την άυλη συνταγογράφηση και οι πολίτες θα παίρνουν τη συνταγή στο... κινητό τους.  

«Κερδίζει πρώτα απ’ όλα ο ασφαλισμένος -και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες- γιατί μπορεί να λαμβάνει πια αυτοματοποιημένα στο κινητό του την συνταγή του. Κερδίζουν οι ίδιοι οι γιατροί διότι απελευθερώνουν χρόνο για να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά περιστατικά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΣΟΙ ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το νέο σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνει ακόμα τη δυνατότητα συνεχούς τηλεφωνικής επικοινωνίας των ασθενών με τα Κέντρα Υγείας, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου για όσους νοσούν στο σπίτι, επισκέψεις κατ' οίκον από γιατρούς- νοσηλευτές, 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top