Ξεχάστε φέτος το Πάσχα στο χωριό: Μόνο με εκκαθαριστικό η μετακίνηση

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αποφύγει τη μαζική φυγή από την πόλη

Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα στην πόλη λέει ο λαός, αλλά φέτος αυτό δε θα ισχύσει, όπως και τόσα άλλα συνηθίζαμε σαν λαός να κάνουμε τέτοιον καιρό. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα και αυτό ισχύει και για τον εορτασμό του Πάσχα. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Περιορισμός στα sms και τον χρόνο εξόδου

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει μια μαζική έξοδο εκδρομέων στα χωριά της, επεξεργάζεται πολλά σενάρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε, όταν ανακόπηκε το κύμα εξόδου στα νησιά τις πρώτες μέρες που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα το επιτελείο της κυβέρνησης σκέφτεται να στήσει μπλόκα στα διόδια και σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών, όπου θα ζητείται από τους οδηγούς το εκκαθαριστικό της εφορίας, το οποίο αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. 

Κορωνοϊος: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα–Βρέθηκαν 20 κρούσματα

Μάλιστα η έξοδος του Πάσχα θα γίνεται άπαξ, δηλαδή δε θα υπάρχει περιθώριο επιστροφή. 

Γι’ αυτόν τον λόγο ενδέχεται να αυξηθεί και το πρόστιμο των 150€ για όσους θα πιάνονται στα διόδια τις ημέρες του κρίσιμου Απρίλη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο πιο δύσκολος της πανδημίας για τη χώρα μας. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS και χρονικό όριο οι μετακινήσεις

Βεβαίως εξαιρούνται οι επαγγελματικοί λόγοι, καθώς και οι ιατρικοί, που θα βεβαιώνονται ωστόσο από δημόσιο φορέα κι όχι από ιδιώτη ιατρό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερα τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων, βάζοντας φρένο στην αλόγιστη χρήση των SMS στο 13033.

Ξεχάστε φέτος το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα – Μόνο στον φούρνο

Ανάμεσα στα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, πιθανόν να είναι και το χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών, η απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αλλά και η κατάργηση της γραπτής δήλωσης για έξοδο όχι όμως για τους ηλικιωμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top