Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με SMS και χρονικό όριο οι μετακινήσεις

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μια μερίδα πολιτών φαίνεται να μην κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών και τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έτσι επιμένει να συνωστίζεται και να μην τηρεί τα μέτρα προφύλαξης.

Τα δύο συμπτώματα «κλειδιά» που δείχνουν ότι νόσησες από κορωνοϊό

Οι εικόνες που καταγράφηκαν χθες και σήμερα έξω από τράπεζες, ο συνωστισμός στην παραλία Θεσσαλονίκης, ανησύχησαν την κυβέρνηση και όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας στον ΑΝΤΓ1, εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω περιορισμών, όπως ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει τα συγκεκριμένα μέτρα καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων όσο και στη διάρκειά τους. 

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, οι οποίες πρέπει να είναι σύντομες.

Ορόσημο η 10η Μαΐου για την άρση των περιορισμών από κορωνοϊό

«Θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033, ώστε να αναφέρεται η ώρα», είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε πόλεις, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που σκέφτονται οι Αρχές είναι:

  • Τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών,
  • Περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,
  • Χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,
  • Απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας,
  • Κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS (θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων).

Πρόγευση τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε πέντε δήμους της Β. Ελλάδας

Μια μικρή ιδέα για το τι σκέφτεται η κυβέρνηση να πράξει είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς για πέντε δήμους της βόρειας Ελλάδας. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο κ.  Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη.

Για τους πέντε δήμους στη βόρεια Ελλάδα αναστέλλονται οι εξαιρέσεις στην κίνηση στις εξής περιπτώσεις:

  • Κίνηση παροχής βοήθειας ανάγκης (Β4). Αυτή θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, από τους οικείους δήμους)
  • Μετάβαση σε τελετή (Β5). Μοναδική εξαίρεση η περίπτωση κηδείας, στην οποία θα παραβρίσκεται μόνο το στενό συγγενικό περιβάλλον του νεκρού.
  • Σωματική άσκηση - κίνηση για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Μοναδική εξαίρεση η κίνηση κατοικιδίου που θα επιτρέπεται για 15 λεπτά πέριξ της οικίας του κατόχου.
  • Επίσης στα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η αναλογία 1 πελάτης ανά 20 τ.μ. χώρου.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top