Έκκληση Σταϊκούρα: Μην πηγαίνετε χωρίς λόγο στα γκισέ των τραπεζών

Στους δικαιούχους των 800 ευρώ οι οικοδόμοι και οι υδραυλικοί

Έκκληση στους πολίτες, και ειδικά τους ηλικιωμένους, να μην πηγαίνουν δίχως σημαντικό λόγο στις τράπεζες, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, απηύθυνε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχουμε δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις τράπεζες, για το τι συναλλαγές μπορούν να γίνουν στα υποκαταστήματα. Κάνω έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν στο ελάχιστο δυνατό τα γκισέ των τραπεζών. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα και ό,τι μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά», είπε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 το φαινόμενο, που παρατηρήθηκε σήμερα, με τις μεγάλες ουρές έξω από υποκαταστήματα τραπεζών.

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα

Σοβαρότης μηδέν! Απίστευτες ουρές έξω από τράπεζα-Έρχονται νέοι περιορισμοί

Μάλιστα, προανήγγειλε νέες οδηγίες και παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών.

«Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και αρκετές άγνωστες παραμέτρους με κυριότερη αυτή της διάρκειας της κρίσης», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Κορωνοϊός: Χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα θα συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους των 800 ευρώ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Τέλος, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και στους μακροχρόνια άνεργους, είπε ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος και μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100.000 θέσεις περίπου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top