Κορωνοϊός: Πάσχα με απαγόρευση μετακινήσεων – Τα σχέδια της κυβέρνησης

Στα σκαριά νέο οικονομικό πακέτο λόγω παράτασης των μέτρων

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πέτρου Μποτσαράκου 

Παράταση της απαγόρευσης μετακινήσεων για όλο τον Απρίλιο σχεδιάζει η κυβέρνηση με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ώστε να μην εκτοξευθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυτό σημαίνει ότι το φετινό Πάσχα θα είναι χωρίς αρνί στη σούβλα, στους δρόμους ή στα εξοχικά, αφού η απαγόρευση των μετακινήσεων θα συνεχιστεί.

Στις 6 Απριλίου που λήγει η προθεσμία της ισχύουσας απαγόρευσης θα δοθεί παράταση. Η απαγόρευση θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο και έτσι στις 19 Απριλίου οι Έλληνες θα κάνουν Πάσχα στο διαμέρισμα.

To σχέδιο για τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες

Ο Πρωθυπουργός έχει μετατρέψει το γραφείο του σε αίθουσα καθημερινών πολεμικών τηλεδιασκέψεων με τους ειδικούς και τους υπουργούς για να περιοσιοστεί η εξάπλωση της νόσου.

Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και τοπικές καραντίνες όπου υπάρξει κίνδυνος μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού, σχεδιάζεται τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις και εξετάζεται πιθανή παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας που λήγει τέλη Απριλίου.

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Νέο οικονομικό πακέτο λόγω παράτασης των απαγορεύσεων

Οι επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων έφτασαν τις 250.000, ενώ η εκ περιτροπής εργασία θα εφαρμοστεί μόνο στις επιχειρήσεις που πλήττονται και μόνο για την περίοδο της κρίσης.

Στον Δημόσιο τομέα μειώσεις μισθών δεν θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον αλλά δεν αποκλείεται να εξεταστούν αν η κρίση παραταθεί για πολύ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά ζητούν μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας ενώ είχαν και οι δυο τηλεδιάσκεψη με τους συλλόγους των δικηγόρων οι οποίοι διαφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα που τους παρέχουν 600 ευρώ καθαρά απο βάουτσερ κατάρτισης.

Προς παράταση η προστασία της πρώτης κατοικίας λόγω κορωνοϊού

«Αν βέβαια επρόκειτο για τίποτα golden boys διοικήσεων ΔΕΚΟ που η ίδια πρόσφατα διόρισε, δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού οι ίδιοι αποφάσισαν τις μέρες αυτές να διπλασιάσουν τους μισθούς τους εν μέσω της πανδημίας και της κρίσης. Αιδώς Αργείοι...» ήταν η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι για μας εθνικός στόχος. Στηρίζουμε την προσπάθεια με εποικοδομητική κριτική και χρήσιμες προτάσεις» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Πώς θα δοθεί το επίδομα σε 166.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Ο Πρωθυπουργός αύριο θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο για να ενταχθούν οι επιστήμονες και οι δικηγόροι στην κατηγορία των δικαιούχων των 800 ευρώ.

Καμπανάκι σε Γερμανούς Ολλανδούς και αυστριακούς που απορρίπτουν την έκδοση κορωνο-ομολόγου έκρουσε ο Πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράταση και για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω κορωνοϊού

«Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top