Προς παράταση η προστασία της πρώτης κατοικίας λόγω κορωνοϊού

Το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στις 30 Απριλίου

Πιθανή είναι η παράταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης λόγω του κορωνοϊού.

«Το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ας προχωρήσουμε προς τα εκεί και θα δούμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Σάββατο στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η αναστολή στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και η ευελιξία από τις τράπεζες δίνουν οξυγόνο στην αγορά και συμβάλλουν στην αποτροπή απολύσεων.

Πώς θα δοθεί το επίδομα σε 166.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες, που έχουν μεταδοθεί από κάποια μέσα, για μπλοκάρισμα υγειονομικού υλικού, που προορίζεται για την Ελλάδα: «Δεν υπάρχει καμία παραγγελία προς την Ελλάδα που να αφορά υγειονομικό υλικό, την οποία να έχουν μπλοκάρει οι Αρχές στην Ιταλία ή αλλού. Διαψεύδεται κάθε τέτοια πληροφορία».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ο Στέλιος Πέτσας είπε: «Ο σχεδιασμός γίνεται σε δύο σκέλη: στο δημοσιονομικό, ύψους 4,7 δις μέχρι σήμερα (2,5% του ΑΕΠ), το οποίο θα συνεχίζει να διευρύνεται. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να υπάρχει και το ρευστό για να δοθεί. Ευτυχώς υπήρχε επάρκεια από τις εκδόσεις ομολόγων του προηγούμενου διαστήματος, όμως δεν μπορεί διαρκώς να εκταμιεύονται χρήματα δίχως να εισπράττονται τα 4-5 δισ. ευρώ τον μήνα που προβλέπονταν στον Προϋπολογισμό. Γι’ αυτό λέμε ότι όποιος πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ για τον Ιανουάριο και μπορεί, να τον πληρώσει για να υπάρξει συνέχεια στα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά τους επαναπατρισμούς Ελλήνων, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να μείνει μακριά από την χώρα ο κορωνοϊός, για αυτό και στην χώρα θα επιστρέφουν μόνο όσοι έχουν προβλήματα υγείας».

Παρέμβαση Μακρόν: Να εκδώσουμε κορωνο-ομόλογα

Τέλος, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την έκδοση ευρωπαϊκού κορωνο-ομολόγου και τόνισε πως «η Ευρώπη θα βγει πιο δυνατή και από αυτήν την κρίση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top