Ψηφίστηκε στη  Βουλή η τροπολογία για την παραγωγή αντισηπτικών 

Από όλα τα κόμματα με στόχο την παραγωγή 500.000 τεμαχίων τη μέρα  

Ψηφίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για τη χορήγηση αδειών παραγωγής και διάθεσης αντισηπτικών προϊόντων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Με την τροπολογία, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη,  αναμένεται αύξηση της παραγωγής των αντισηπτικών, η οποία θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ημερών. 

Γάντια και μάσκες υψηλής προστασίας θα διανεμηθούν σε όλα τα δικαστήρια

«Πριν την κρίση, η παραγωγή αντισηπτικών ανήρχετο σε 200.000 τεμάχια ημερησίως, ωστόσο σήμερα η ζήτηση έχει αυξηθεί στα 500.000» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης,  ο οποίος συμπλήρωσε ότι  οι εταιρείες που ήδη έχουν άδεια από τον ΕΟΦ για παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών, θα μπορούν αυτόματα να παίρνουν άδεια παραγωγής αντισηπτικού. Η άδεια αυτή θα ισχύει για όσο ισχύει η κρίση, ενώ για να συνεχίσουν οι εταιρείες αυτές να παράγουν αντισηπτικά, θα πρέπει να πάρουν άδεια παραγωγής με την κανονική διαδικασία, που, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα απαιτεί περί τον 1,5 χρόνο.

Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με το οποίο κυρώθηκαν οι ΠΝΠ για τις «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» και την «Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου». 

Το σύνολο του νομοσχεδίου  υπερψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του άρθρου 2 (αιτήσεις ασύλου) που υπερψηφίστηκε και από το Κίνημα Αλλαγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top