Πέτσας: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα – Θα επωμιστούμε όλοι το κόστος

Απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι στιγμή για νέους διχασμούς»

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν είναι ανεξάντλητα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για όσους πλήττονται λόγω κορωνοϊού, επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει δέντρο που να βγάζει λεφτά. Όταν τα έσοδα δεν υπάρχουν όλοι πρέπει να επιμερίσουμε το βάρος για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας και να μην έχουμε απολύσεις και λουκέτα. Αν χρειαστεί να επεκτείνουμε και την περίοδο απαγόρευσης των απολύσεων, θα το κάνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Διανύουμε τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες και είναι θετικό το γεγονός ότι οι Έλληνες, η μεγάλη πλειονότητά τους, επιδεικνύουν συγκινητική συμμόρφωση στα πιο δύσκολα μέτρα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε καιρό ειρήνης», σημείωσε.

Σταϊκούρας: Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις θα μπουν στα μέτρα στήριξης

«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Μία επιχείρηση, για να μπορέσει να πληρώσει εργαζόμενους και υποχρεώσεις, πρέπει να έχει έσοδα. Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει μία επιχείρηση να πληρώσει.  Αναστείλαμε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και μένει το κομμάτι της εργασίας με εκ περιτροπής απασχόληση για να μειωθεί το κόστος και να μην έχουν απολύσεις. Γι' αυτό είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την απασχόληση. Δεν γίνεται χωρίς να αναλάβουμε όλοι ένα δίκαιο μέρος της ευθύνης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για την εκ περιτροπής εργασία, που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να καταβάλλουν μόνο το 50% των αμοιβών των εργαζομένων.

Ο κ. Πέτσας είπε πως όλοι όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τις προξενικές αρχές και να ακολουθούν τις οδηγίες, καθώς τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Ο ίδιος απάντησε και στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κάνει «δώρο» στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών μονάδων υγείας με τα 1.600 ευρώ που προβλέπεται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για κάθε κλίνη σε ιδιωτική ΜΕΘ. 

«Υπάρχει στενή συνεργασία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία. Είναι δύσκολο να το καταλάβουν όσοι έχουν ιδεοληψίες. Ενδέχεται να φτάσουμε στην επίταξη γι' αυτό και έχουμε προβλέψει τις αποζημιώσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον των Ελλήνων φορολογουμένων», είπε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε: «Δεν είναι στιγμή για νέους διχασμούς. Χρειάζεται ομοψυχία που υπάρχει στη βάση της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, είπε πως ήδη η κυβέρνηση έχει προβλέψει τη διάθεση 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή άνω των 6 δισ. ευρώ, για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, τονίζοντας πως τις επόμενες μέρες η λίστα με τις επιχειρήσεις, που εντάσσονται σε αυτά, θα επεκταθεί.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top