ΣΥΡΙΖΑ: Να καλύψει το Δημόσιο δαπάνες νοσηλείας υπαλλήλων ΥΠΕΞ για Covid-19

Τροπολογία στη Βουλή από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη κάλυψη της δαπάνης νοσηλείας  για τον κορωνοϊό (COVID-19) των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και οι αναπληρωτές τομεάρχες Γιάννης Αμανατίδης και Σία Αναγνωστοπούλου, κατ’ εξαίρεση των γενικών ρυθμίσεων του Γενικού Κανονισμού Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Δένδιας: Αλληλλεγγύη για κορωνοϊό και εκβιασμούς Τουρκίας από τους ΥΠΕΞ ΕΕ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία διότι σε αρκετές χώρες η ιατροφαρμακευτική δαπάνη είναι υπέρογκη και τμήμα μόνον αυτής καλύπτεται από τον  ΕΟΠΥΥ. 

«Είναι το ελάχιστο που οφείλεται στο προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων στην περιοχή αρμοδιότητας του, συχνά σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες», καταλήγουν οι βουλευτές.

Η ρύθμιση, για την καταβολή των σχετικών ποσών, προτείνεται να ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και αν χρειασθεί να παρατείνεται ανά εξάμηνο με απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top