Με τη συνομιλία Δένδια με Ιταλό ΥΠΕΞ κανονίστηκε η επιστροφή των Ελλήνων

Και θερμό μήνυμα στον Έλληνα ΥΠΕΞ από τον Κινέζο ομόλογό του

Δένδιας Ντι Μάιο

Με τη συνομιλία που είχε  νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας  με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi Di Maio κανονίστηκε η επιστροφή των «εγκλωβισμένων» λόγω κορωνοϊού Ελλήνων  πολιτών από τη γειτονική χώρα.   

Πλοίο αναχωρεί από την Ανκόνα με Έλληνες που θέλουν να επαναπατρισθούν

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγέςο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη από την διάδοση του κορονοϊού Ιταλία. Διαβεβαίωσε επίσης τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος. Επιπλέον συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές εργαστούν για την διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες. Σχετικώς, συμφωνήθηκε όπως, μεταξύ άλλων, προχωρήσει η ναύλωση πλοίου προκειμένου πραγματοποιηθεί επιστροφή ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιταλία μέσω του λιμένος της Ανκόνα, όπως ήδη ανακοινώθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί και πτήση της Alitalia για τον επαναπατρισμό ιταλών από την Αθήνα. 

Επιστρέφουν οι Έλληνες από την Ισπανία μετά τη συνομιλία Δένδια - A.G. Laya

Ο κ. Δένδιας είχε επίσης συνομιλία με τον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε δύο πλευρές να παραμείνουν σε επικοινωνία προκειμένου διευκολυνθούν διαδικασίες για επαναπατρισμό πολιτών, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο

Ακόμη, αεροπορικώς επέστρεψαν χθες το βράδυ οι αποκλεισμένοι στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας 13 Έλληνες αυτοκινητιστές.
Ο Έλληνας Πρόξενος από το Ερμπίλ βρισκόταν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή τους.

ΘΕΡΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία το απόγευμα και με τον Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών της ΛΔ της Κίνας, Wang Yi. 

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού. Βοήθεια οποία αναμένεται να αφιχθεί αύριο στην Αθήνα.

Τονίσθηκε η σημασία της προστασίας των πολιτών εκατέρωθεν από τη διάδοση του ιού και η τήρηση των υποδείξεων των υγειονομικών αρχών, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα θερμής επιστολής συμπαράστασης από τον Κινέζο ομόλογό του, στην οποία εκφράζει τα συλληπητήριά του για τα θύματα του κορονοϊού, αλλά και την ετοιμότητα και προθυμία της Κίνας να στηρίξει την Ελλάδα με χρήσιμες πληροφορίες από την πρόσφατη εμπειρία της, αλλά και πρακτικά.

“Κατά τη διάρκεια της μάχης των Κινέζων πολιτών κατά της επιδημίας, η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός μας πρόσφεραν κατανόηση και συμπαράσταση, για το οποίο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Ο ιός δε σέβεται σύνορα. Η δημόσια υγεία είναι κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως και η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση”, ανέφερε ο κ. Wang στην επιστολή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top