Επιστρέφουν οι Έλληνες από την Ισπανία μετά τη συνομιλία Δένδια - A.G. Laya

Η Μαδρίτη θα συνδράμει και στην επιστροφή Ελλήνων από Λ. Αμερική

Νίκος Δένδιας

Επιστρέφουν οι Έλληνες εγκλωβισμένοι, λόγω κορωνοϊού, από την Ισπανία, μετά την επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με την ομόλογό του A.G. Laya.  

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει, θα επιστρέψουν ότι πρόκειται να οργανωθούν τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:


 Η 1η  πτήση Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
 - 2η πτήση Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
 - 3η πτήση Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Επίσης, η πρεσβεία απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

«Αύριο, 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα» αναφέρει ακόμα.
Aκόμη, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους εντός Ισπανίας προς Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εφοδιασθούν με τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα της Πρεσβείας.

Στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:https://www.mfa.gr/spain/presveia/news/anakoinose-tes-presbeias-tes-elladas-gia-tis-pteseis-epanapatrismou.html

Η επικοινωνία Δένδια με την ΥΠΕΞ της Ισπανίας
 

Καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή των Ελλήνων από την Ισπανία έπαιξε η τηλεφωνική συνομιλία με την Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Arancha González Laya που είχε νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το ζήτημα «εγκλωβισμένων» λόγω κορωνοϊού πολιτών των δύο χωρών, σε Ελλάδα και Ισπανία αντίστοιχα. 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής όλων των πτήσεων από και προς την Ελλάδα

Όπως αναφέρουν  διπλωματικές πηγές οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στην Ισπανία, καθώς και των Ισπανών που βρίσκονται στην Ελλάδα. 

Εγκλωβισμένοι φοιτητές σε Ιταλία και Ισπανία- Τι λένε στο Star

Επιπλέον, συμφωνήθηκε όπως η Ισπανία συνδράμει ενεργά στην επιστροφή των Ελλήνων πολιτών από τη Λατινική Αμερική, καθώς προγραμματίζει επιχειρήσεις επιστροφής και δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top