Κορωνοϊός: Το «σχέδιο 3» της κυβέρνησης – Τι προβλέπει η τελική φάση μέτρων

Επιτάξεις χώρων, πλωτά νοσοκομεία και ειδικές στολές

Κυβερνητικός φάκελος

Στην τελική ευθεία – όπως προβλέπεται στη φάση «Γ» - για τη μεγάλη μάχη της επιθετικής αναχαίτισης του νέου κορωνοϊού έχει μπει η η κυβέρνηση σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα βρίσκεται μόλις μία ανάσα από τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία, τα νοσοκομεία προετοιμάζονται πυρετωδώς για το «κύμα ασθενών», ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα, στην περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο

Ήδη, από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 επεκτείνεται το μέτρο αναστολής λειτουργίας σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Εντούτοις, σε όσα θα παραμείνουν ανοικτά επιβάλλονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας των πολιτών και των εργαζομένων κατά τις συναλλαγές.

Πέτσας: Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

Κορωνοϊός: Η αναλυτική λίστα με τις επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν

Νευραλγικό στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, να αντέξει το σύστημα υγείας σε αυτή την άνευ προηγουμένου δοκιμασία.

Έτσι, έπειτα από εντατική προετοιμασία, κατά την οποία έχουν «παγώσει» τα απογευματινά ιατρεία, οι προγραμματισμένες εξετάσεις και τα χειρουργεία, πέραν των επειγόντων, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό.

Επιτάξεις χώρων, πλωτά νοσοκομεία και ειδικές στολές

Για την επόμενη φάση της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των κρουσμάτων προετοιμάζεται πλέον η κυβέρνηση. 

Σε αυτό το εφιαλτικό κεφάλαιο, το κύριο έργο θα αναλάβουν η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, αλλά και ενδεχομένως οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες, μην πανικοβάλλεστε

Έτσι δε θα κολλήσετε κορωνοϊό: 10 + 4 συμβουλές από τον ΙΣΑ

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

- επίταξη ειδικών χώρων (πχ. κλειστά ξενοδοχεία), που θα μετατραπούν σε χώρους νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη Covid-19

- πλωτά νοσοκομεία στα νησιά, όπου υπάρχουν και hotspots

- σταδιακό περιορισμό κίνησης στους δρόμους

- διαρκείς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα αστικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κλιμάκωση θα εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων, φτάνοντας ακόμη και σε πλήρη τεχνητή «απονέκρωση» της ζωής στα αστικά κέντρα.

Μάλιστα, θεωρείται πιθανό τις επόμενες ημέρες, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, να αρχίσει η εμφάνιση πυροσβεστών και άλλων με τις ειδικές στολές για βιολογικό πόλεμο, προκειμένου να προσεγγίζονται άτομα σε σημεία που έχουν μπει σε καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top