Πέτσας: Ίσως κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες

«Πρέπει να φροντίσουμε να αντέξει το σύστημα υγείας»

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι, με τις παρούσες συνθήκες είναι πιθανό «να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες», ενώ ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση». Διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι παρακινδυνευμένες οι προβλέψεις για τις συνθήκες μετά από 3-4 εβδομάδες.

Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες, μην πανικοβάλλεστε

Όπως είπε στον Σκάι, σε σύνδεση με βιντεοκλήση, καθώς είναι σε καραντίνα στο σπίτι του από τότε που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η συζυγός του, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για να παρατείνει τα μέτρα, εάν χρειαστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα. 

Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη!

Όσον αφορά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκκλησίες, είπε: «Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του, είναι ένα θέμα. Είναι άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο. Η απόφαση ισχύει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες».

Τέλος, απαντώντας στο πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά του, μετά την καραντίνα, είπε: «Αν εξαιρέσουμε ότι παραμένω αξύριστος, δεν έχει αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα μου. Σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης. Εφόσον η τεχνολογία το επιτρέπει, προσπαθώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top