Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες, μην πανικοβάλλεστε

«Ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο θα κλείσει»

«Θα εκδοθεί απόφαση. Θα μάθουν όλοι ποιος ανοίγει ποιος κλείνει. Κάθε κλάδος, εντός των επόμενων ωρών. Ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα κλείσει».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, όπου επανέλαβε δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι πολίτες και πως υπάρχει επάρκεια αγαθών για τρεις μήνες.

«Τα καταστήματα τροφίμων μένουν όλα ανοιχτά, όπως και τα περίπτερα, τα ψιλικατζίδικα και τα pet shop για τους μικρούς μας φίλους, που έχουμε στα σπίτια μας. Όμως όλα τα υπόλοιπα θα κλείσουν. Εχουμε ένα αίτημα για τα αγροτικά προϊόντα, γιατί αν κλείσουν μπορεί να μείνει πίσω η παραγωγή», διευκρίνισε.

Πλαφόν στα αντισηπτικά: Θα επιτρέπονται τρία ανά καρότσι

«Εάν υποτεθεί ότι έκλειναν σήμερα όλα τα σύνορα, σταμάταγε το παγκόσμιο εμπόριο, η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια για τρεις μήνες. Κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Ακόμα και σε αντισηπτικά και μάσκες, βάλαμε πλαφόν, τρία μπουκαλάκια, τρία τεμάχια ανά πελάτη, για να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Θα πέσουν με ρέγουλα στην αγορά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα προϊόντων. Εχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες. Καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις. Αυτά τα στοιχεία πήραμε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα παραθέτουμε», εξήγησε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα πέσουν βαριά πρόστιμα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό: «Θα είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Δοκιμαζόμαστε όλοι. Μπορώ να παρεμβαίνω ακόμα και για διαφημίσεις αν παρατηρήσω κρούσμα αισχροκέρδειας».

Όπως, εξάλλου, είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τα πρόστιμα θα μπορούν να φτάσουν ακόμη και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επίσης, ανέφερε πως θα υπάρχει διάταξη, που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου, και θα μπορεί να γίνει έλεγχος για υπερκέρδη με βάση και τον έλεγχο των αποθεμάτων.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ διευρύνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τις ελλείψεις ειδικά στον τομέα του delivery, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή έως 14 μέρες, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις εταιρείες να κάνουν εποχικές προσλήψεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top