Η απροθυμία Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη και η ελληνική απάντηση

Πώς σχολίασε η Αθήνα τα δημοσιεύματα για τη συνάντηση Μπορίσοφ – Ερντογάν

Μητσοτάκης και Ερντογάν

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις δηλώσεις Μπορίσοφ και την άρνηση του Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα ο Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΕΕ

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν  χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια. Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι πηγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με  το euractiv.com ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση.

«Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» φέρεται να είπε ο Μπορίσοφ.

«Μετά ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν νεκροί μετανάστες. Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για 2 νεκρούς στα σύνορα-Διάψευση Πέτσα

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top