Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά

Μητσοτάκης: Μαζί του δύει μια ολόκληρη εποχή αθωότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Βουτσάς

Τηλεφωνικώς με τη σύζυγο του αείμνηστου Κώστα Βουτσά επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του μεγάλου μας ηθοποιού.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Βουτσά έστειλε, μέσω twitter, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο πρωθυπουργός.

«Είναι σα να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, σημειώνοντας πως ο Κώστας Βουτσάς «μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο» και πως «αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο».

Για έναν σπουδαίο ηθοποιό «που κυριολεκτικά "ποίησε ήθη" μέσα από την τέχνη του και δίδαξε με τη στάση ζωής του μια προσέγγιση αειθαλούς βίου και αιώνιας εφηβείας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Υπήρξε ένας εντελώς ξεχωριστός ηθοποιός που υπηρέτησε την τέχνη του επί δεκαετίες. Η απήχηση του ταλέντου του δεν περιορίστηκε μόνον στη γενιά του, καθώς το μοναδικό του ταμπεραμέντο άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα σε κάθε έργο», σημείωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Κορυφαίος κωμικός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος, παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, αφήνοντας παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, την αστείρευτη πηγή γέλιου και χαράς, που χάρισε απλόχερα, μέσα από τις ερμηνείες του».

Μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Βουτσά έστειλε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Καλό ταξίδι αιώνιε έφηβε!», ανέφερε ο κ. Δένδιας και το συνόδευσε με μία φωτογραφία του αγαπημένου ηθοποιού.

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε και η Λίνα Μενδώνη.

«Ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολυάριθμους φίλους του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού.

Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

Ραγίζει καρδιές η Αλίκη Κατσαβού: «Σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου»

«Έφυγε σήμερα ο μεγάλος & αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο & αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε “να δίνεις ζωή στα χρόνια σου & όχι χρόνια στη ζωή σου», έγραψε στο twitter για τον αξέχαστοι ηθοποιό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αποχαιρετά «τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου. Η πλατιά αναγνώριση και η δόξα δεν τον άλλαξαν, δεν τον απομάκρυναν ούτε στιγμή από τους λαϊκούς ανθρώπους. Παρέμεινε απλός, ζεστός, εγκάρδιος, αξιολάτρευτος, μια μεγάλη καρδιά γεμάτη από το κέφι και τη χαρά εκείνου που γνωρίζει την αξία της ζωής».

Η ανακοίνωση τονίζει στη συνέχεια το γεγονός ότι ο εκλιπών μοίραζε «προκηρύξεις του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, που τύπωνε ο κομμουνιστής πατέρας του» και κάνει μια αναδρομή στα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και στην πρώιμη καλλιτεχνική του σταδιοδρομία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top