Στο Μαξίμου UEFA και FIFA: Υπεγράφη το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο

«Η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι σε κατάσταση, όπως το 2004»

Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλάρκ, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τρεις πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την Ελλάδα.

«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβληματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τσέφεριν, κάνοντας αναφορά στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ο πρωθυπουργός απάντησε με νόημα πως «το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα του, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά».

«Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης», δήλωσε ο Τσέφεριν, μετά τη συνάντηση.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός Grexit από το ποδόσφαιρο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Δε μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ήταν παρών στη σημερινή συνάντηση, μετέβη στη Γενεύη όπου συναντήθηκε με τις ποδοσφαιρικές ηγεσίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top