Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία στη συνάντηση Μητσοτάκη με τη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας

Παρλί στον Παναγιωτόπουλο: Στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία στη θάλασσα

Το δόγμα - σύνθημα «Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», αναβίωσε κατά τη συνάντηση του  πρωθυπουργού,  Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, όπως και κατά τη συνάντηση της Γαλλίδας υπουργού με τον ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο.    

Στη συνάντηση,  η οποία έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και της συνεχούς παρουσίας τις τελευταίες εβδομάδες του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» σε περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως και στην Κύπρο,  συζητήθηκε η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Μήνυμα στην Τουρκία: Έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο!

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ 

Στην κατ΄ιδίαν  συνάντησή της με τον Έλληνα ομόλογό της στο Πεντάγωνο, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας έστειλε σαφές μήνυμα υποστήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Tο αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκολ" εξοργίζει τους Τούρκους

«Η παρουσία μου εδώ είναι η απόδειξη ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας ως προς την κυριαρχία της στη θάλασσα. Οι πρωτοβουλίες ορισμένων θέτουν σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Η γαλλική ναυτική παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ καταδεικνύει την αποτρεπτική μας παρουσία η οποία θα επιβάλει το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε η Φλ. Παρλί.  

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας στο ελληνικό Πεντάγωνο   

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΩΝ "ΜΠΕΛΑΡΑ"

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της αγοράς δύο υπερσύγχρονων φρεγατών «Μπελαρά» από την Ελλάδα, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να δηλώνει ότι η  «προκλητικότητα της Τουρκίας μας αναγκάζει να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις ένοπλες δυνάμεις μας». 
Συμφώνησαν να ενισχυθεί η ναυτική γαλλική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο με μια φρεγάτα να πλέει μόνιμα.

Συμφώνησαν επίσης να κάνουν κοινές ασκήσεις σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, ενώ γαλλικά αεροσκάφη "Ραφάλ" θα συμμετάσχουν στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" την άνοιξη,  στην Ανδραβίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top