Tο αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκολ" εξοργίζει τους Τούρκους

Τι σημαίνει η γαλλική στήριξη στην Κύπρο και η πολιτική κόντρα στην Αθήνα

Η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου “ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ” νότια της Κύπρου, στο “οικόπεδο 8”, συμφερόντων της κοινοπραξίας ΤΟΤΑΛ-ΕΝΙ, αλλά και οι συνεχείς πτήσεις των γαλλικών Ραφάλ στη Μεγαλόνησο, έχουν εξοργίσει τους Τούρκους που έχουν το “ΓΙΑΒΟΥΖ” στην περιοχή. 

ΣΥΡΙΓΟΣ : ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

«Η Γαλλία περνάει το μήνυμα είναι πολύ ενοχλημένη από τα τουρκικά γεωτρύπανα. Είμαστε στη φάση που η μια χώρα δείχνει τις δυνάμεις της στην άλλη, χωρίς να κάνουν το επόμενο βήμα που θα είναι ένα θερμό επεισόδιο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.       

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ 8"

Η κοινοπραξία ΤΟΤΑΛ-ΕΝΙ ξεκινάει σύντομα γεώτρηση στο "οικόπεδο 8", όπως αποκάλυψε στην Άννα Σανοζίδου ο Κύπριος κυβερνητικός εκπροσωπος Κυριάκος Κούσιος. «Θα κατευθυνθεί στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, κάτι που αναμένεται να γίνει τέλος του Μάρτη ή ακόμα και τον Απρίλιο. Υπάρχει μια αισιοδοξία για εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο τεμάχιο 8» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κούσιος.  

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛ0Υ – ΑΚΑΡ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ    

Μετά τις επτά σκληρές αερομαχίες Ελλήνων και Τούρκων πιλότων χθες πάνω από το Αιγαίο, ο Χουλουσί Ακάρ σήκωσε το πρωί το τηλέφωνο για να μιλήσει με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να … πέσουν οι τόνοι της έντασης. Οι δύο υπουργοί κανόνισαν να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 12 και 13 του μηνός, ενώ μίλησαν και για το νέο γύρο επαφών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα γίνει στην Αθήνα μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ

Ο πονηρός ανατολίτης Ερντογάν πάντως, συνέδεσε το τηλεφώνημα Ακάρ με τα Ίμια.  

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

«Μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τα εθνικά μας θέματα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν.  
 

Εξηγήσεις για τη δήλωση Ερντογάν για τα Ίμια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών.

 Σκληρή απάντηση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι καιροί δεν επιτρέπουν επιπολαιότητες

ΔΕΝΔΙΑΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 

Από τη Μάλτα, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε προηγουμένως για τις συμφωνίες Τουρκίας - Λιβύης:

«Τα μνημόνια αυτά αποσταθεροποιούν την περιοχή και δε διευκολύνουν κατά κανένα τρόπο την εύρεση κοινού τόπου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top