Στήριξη στον πολιτισμό και στον… Αυγενάκη από τον Μητσοτάκη

Ποιες πρωτοβουλίες προγραμματίζει η κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης Λίνα Μενδώνη Λευτέρης Αυγενάκης

Με την υπουργό Λίνα Μενδώνη και τα υπόλοιπα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στο πλαίσιο της αποτίμησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Παιδιά που έχουν νικήσει τον καρκίνο υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός  είχε χειραψία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη  Αυγενάκη («τι γίνεται καλά;» ακούστηκε να  του λέει)  και στη συνέχεια μετά την αναφορά του στον πολιτισμό, επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλά στον αθλητισμό, δίνοντας έτσι μια εικόνα στήριξης στον κ. Αυγενάκη, μετά τις συναντήσεις με UEFA – FIFA στις οποίες δεν είχε συμμετάσχει, με τις πληροφορίες να λένε τότε ότι του είχαν χρεωθεί «κακοί χειρισμοί» στο ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.  

ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης: Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης

   

Λίνα Μενδώνη και Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου 

«Αν κρίνω από τις πολύ πυκνές συναντήσεις μας φαίνεται η σημασία που δίνουμε στον τομέα του πολιτισμού εξάλλου και από τις προγραμματικές δηλώσεις μας  είχαμε μιλήσει για το πώς αντιλαμβανόμαστε την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς με διαφορετική ματιά, σαν αναπτυξιακό εργαλείο. Πολλές πρωτοβουλίες κυβέρνησης και υπουργείου είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι δραστηριότητες του υπουργείου συνδέονται και με μια σειρά από εμβληματικά έργα με πρώτο την αναγέννηση του αρχαιολογικού μουσείου, το επισκεφθήκαμε πριν κάποιες μέρες και συγχαρητήρια για την σημαντική έκθεση που εγκαινιάζει τον κύκλο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια επανάστασης και έχει μεγάλη σημασία ότι ξεκινάμε αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε μία σειρά  από άλλα project που προωθεί προς υλοποίηση η κυβέρνηση. «Αναμένω την ενημέρωση σας για τις δράσεις αξιοποίησης του Τατοϊου, πιστεύω ότι έχετε προχωρήσει σημαντικά, σε λίγες βδομάδες ή και λίγες μέρες θα μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να κλείσουμε έναν κύκλο πολλών ετών που είχαμε ένα κτίριο ένα μουσείο χωρίς εκθέματα. Περνάω συχνά από την Πινακοθήκη και βλέπω κινητικότητα και περιμένω να την εγκαινιάσουμε την 25η Μαρτίου 1821» επισήμανε ο πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε και στα εννέα ανακαινισμένα μουσεία. «Αυτά δείχνουν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο για τον τομέα του Πολιτισμού. Περιμένω και ενημέρωση για τα αναψυκτήρια που θα λειτουργήσουν πριν την έναρξη καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου αλλά και για το πώς εντάσσουμε τη νέα τεχνολογία στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς,  θέμα με το οποίο είχα συζητήσεις με κολοσσούς» τόνισε.   

Για τον τομέα του Αθλητισμού ανέφερε ο πρωθυπουργός  ότι «έχουμε επίσης πολλά να πούμε γιατί το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων,  δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε από την πλευρά της τον πρωθυπουργό για τη σημασία που δίνει στον Πολιτισμό και υπογράμμισε: «Είμαστε μια ομάδα στο Υπουργείο και τα αποτελέσματα καθώς περνούν οι μήνες θα είναι ορατά στον πολίτη». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top