Προανακριτική: «Όχι» στο αίτημα ΚΙΝΑΛ να καταθέσει η Τουλουπακη ως ύποπτη

«Ρεβανσιστική» χαρακτήρισε την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ

προανακριτική επιτροπή Novartis

Απέρριψε κατά πλειοψηφία η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί να καταθέσει η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με την ιδιότητα της ύποπτης για την τέλεση αδικήματος (και όχι του μάρτυρα στην υπόθεση). 

Προηγουμένως, η κ. Τουλουπάκη είχε ζητήσει την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται εις βάρος της το τεκμήριο της αθωότητας με τη συγκεκριμένη πρόταση.    

Προστασία από τον Πρόεδρο της Βουλής ζητά η Τουλουπάκη! 

Απαράδεκτη η πρόταση του ΚΙΝΑΛ να κληθεί η κα Τουλουπάκη ως ύποπτη. Είναι μια ρεβανσιστική κίνηση γιατί διώκεται ποινικά βουλευτής του ΚΙΝΑΛ» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής Σπύρος Λάππας.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε βαρείς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστο» το αίτημα του ΚΙΝΑΛ. 

ΝΔ: Συγκλονιστικά όσα καταγγέλλει η Τσατάνη για τη Novartis

Εκ μέρους  της ΝΔ ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ότι παρεξηγήθηκε την προηγούμενη φορά και εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη του κόμματός του δεν μπορεί να κληθεί η κ. Τουλουπάκη ως ύποπτη από την επιτροπή.

«Είμαι έκπληκτη από τον τρόπο που λειτούργησαν κάποιοι άνθρωποι στην υπόθεση που εξετάζουμε. Ως άνθρωπος, με αυτά που αποκαλύπτονται, επανακαθορίζομαι. Ειλικρινά νιώθω συγκλονισμένη από όσα άκουσα όλο αυτό τον καιρό μέσα σε αυτή την Επιτροπή. Παρακολουθούμε εμβρόντητοι όσα καταθέτουν οι Εισαγγελείς. Απορώ πώς κάποιοι πραγματικά κραυγάζουν αντί να σιωπούν» υποστήριξε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της προανακριτικής Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ ο συνάδελφός της  Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε: «Στο χωριό μου και στην Κρήτη λένε «τον όφι θωρείς και τον συρμό γυρεύεις;».  Η δράση όλων όσων συμμετείχαν στη σκευωρία είναι κοινή. Είτε είναι πολιτικός είτε είναι εισαγγελέας. Υπάρχει σκευωρία. Η πολιτική θέση μας είναι γνωστή και το αίτημά μας για την Επιτροπή κατατεθειμένο». 

Τα άλλα κόμματα υποστήριξαν: 

ΚΚΕ: «Είμαστε πολιτικό όργανο, δεν έχουμε ρόλο για ευθύνες μη πολιτικών προσώπων». 

Ελληνική Λύση: «Δεν έχει στοιχειοθετηθεί τίποτα για Παπαγγελόπουλο».

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 

H προανακριτική επιτροπή πάντως αν και απέρριψε την πρόταση να καταθέσει ως ύποπτη η κ. Τουλουπάκη απέρριψε και την επιστολή της (με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ), με τη ΝΔ να επισημαίνει μέσω του Θ. Πλεύρη ότι «είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τελείως της κας Τουλουπάκη το να θέτει θέμα για τους Βουλευτές που έθεσαν ένα αίτημα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top