Διθύραμβοι Τραμπ για Μητσοτάκη: «Εξαίρετος ηγέτης»

«Συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων από τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

Πομπέο και Πενς αποθέωσαν την Ελλάδα σε δεξίωση προς τιμήν του Κ. Μητσοτάκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε τη στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου. 

Μητσοτάκης στους FT: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της έναν φαύλο κύκλο»

Σημείωσε ακόμα πως η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας. 

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Αναφέρθηκε τέλος στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Να σημειωθεί ότι η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top