Να πέσουν οι τόνοι ζητούν στο παρασκήνιο οι Τούρκοι από την Ελλάδα

Να σταματήσουν οι προκλήσεις ζητά η ελληνική πλευρά

Στις προσπάθειες της Τουρκίας στο παρασκήνιο να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις της με την Ελλάδα, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.      

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί

Όπως επισήμανε, όσο κι αν κάνει λεονταρισμούς ο Ερντογάν, το «πυρ ομαδόν»  που δέχεται από Γάλλους, Ισραηλινούς, Αιγύπτιους και Αμερικανούς τον έχει επηρεάσει.  

Tο αεροπλανοφόρο "Σαρλ Ντε Γκολ" εξοργίζει τους Τούρκους

«Όντως λοιπόν η τουρκική πλευρά παρασκηνιακά και σε χαμηλό επίπεδο εκπροσώπησης, σε επίπεδο πρέσβη ή αντιπροσωπειών,  ζήτησε να απέχουν και οι δυο πλευρές από ενέργειες που θα μπορούσαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, για να ξεκολλήσει ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που εμείς αναβάλλουμε επί δύο μήνες, γιατί βεβαίως προέκυψε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star.   

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

Τέλος, η Κ. Μακρή μετέδωσε: «Κι εμείς όμως απαντάμε με ανάλογους όρους. Πριν τρεις ημέρες διαμηνύθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι τον Μάρτιο που θα βρίσκεται για μια εκδήλωση στην Αττάλεια, ο ομόλογός του της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ήθελε να τον συναντήσει. Η  ελληνική πλευρά λοιπόν απάντησε ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό το ραντεβού,  αρκεί στο ενδιάμεσο να μην υπάρξει καμία πρόκληση.  Φαίνεται πως και οι δυο πλευρές κάνουν μια προσπάθεια αποσυμπίεσης.  Βεβαίως το έχουμε καταλάβει πως στους Τούρκους δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη και ότι είναι ικανοί να “το τινάξουν στον αέρα” αύριο το πρωί». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top