Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Άδωνι για την πρώτη κατοικία

Τον καταγγέλουν για αντιλαϊκές απόψεις και κυνισμό

Τρεις μήνες πριν από την λήξη της διορίας για την ένταξη δανειοληπτών  στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι σχετικές αναφορές του  υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.  

"Προστασία, απόλυτη, πρώτης κατοικίας με όλο τον σεβασμό στη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει...είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει" ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Όσοι θέλουν να σώσουν το σπίτι τους να κάνουν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου 

O Άδωνις Γεωργιάδης με τις χθεσινές του δηλώσεις   σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Σήμερα κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του. Επιμένει ότι απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει πουθενά και λέει πως δεν μπορούν να προστατεύονται οι μπαταχτσήδες.

"Όσοι θέλουν  να κοιμούνται ήσυχοι και να σώσουν στα αλήθεια το σπίτι τους, και πιστεύουν ότι πληρούν αυτά τα κριτήρια τα οποία δεν είναι τα κριτήρια του νεοφιλελεύθερου Γεωργιάδη αλλά τα κριτήρια της Κυβέρνησης της Αριστεράς, πρέπει να κάνουν αίτηση στη πλατφόρμα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Για αντιλαϊκές απόψεις και κυνισμό τον καταγγέλλει η αντιπολίτευση 

"Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών  που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα  αδυνατούν να πληρώσουν" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ενώ ο εκπρόσωπος τύπου ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης τόνισε: 

"Θα έπρεπε να «λυπάστε»   για τους αδύναμους πολίτες  που θα τους πάρουν τα σπίτια τα funds με τους πλειστηριασμούς. Αλλά αντίθετα φτιάχνετε κλίμα και διαφημίζετε αυτό που θα συμβεί μετά τον  Απρίλιο"

Μόλις 234 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί για την προστασία πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών αυτοί που μπορούν να καλυφθούν από το πλαίσιο προστασίας  είναι περίπου 150 χιλ. δανειολήπτες Τα τελευταία στοιχεία όμως δείχνουν ότι βρίσκονται σε αρχικό στάδιο λιγότεροι από 42 χιλ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί μόλις 234 αιτήσεις. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top