«Τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας, κύριε πρωθυπουργέ»

Ο διάλογος Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis

Μητσοτάκης και Παναγιωτόπουλος

Στον διάλογο, που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις κρίσιμες ώρες, κατά τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, αναφέρθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωνε για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Δένδιας: Στη Χάγη με Τουρκία μόνο για την υφαλοκρηπίδα

Όπως είπε, εκτίμησε ότι οι Τούρκοι δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας και πως αντιδρούμε με απόλυτη ψυχραιμία.

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis

Πρωινός διάλογος

Παναγιωτόπουλος: Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση. 

Μητσοτάκης: Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία.

Νέος διάλογος, μετά από λίγες ώρες

Μητσοτάκης: Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε;

Παναγιωτόπουλος: Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει.

Μητσοτάκης: Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ;

Παναγιωτόπουλος: Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα.

«Παρακολουθούσαμε το τουρκικό πλοίο από την πρώτη ώρα»

Από το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων ήταν άμεση.

«Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Ορούτς Ρέις, ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε ο υπουργός.

«Το παρακολουθούσαμε από την πρώτη ώρα. Και οι ασκήσεις ψυχραιμίας πρέπει να γίνονται γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πρέπει να είναι πάρα πολύ σωστά ζυγισμένες» επισήμανε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Αθήνα είχε λάβει έκτακτα μέτρα, καθώς ανέμενε την εκδήλωση προκλητικής ενέργειας από την Τουρκία. «Για να είναι η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς στην περιοχή αυτή, 200μίλια νοτίως του Καστελόριζου, με μία ταχύτητα 25-30 μίλια, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Σαλαμίνα γιατί δεν θα έφτανε εγκαίρως. Ξεκίνησε από την Κάρπαθο. Γιατί βρέθηκε στην Κάρπαθο; Γιατί είχαμε μεριμνήσει να την πάμε εκεί. Περιμένοντας, όντες έτοιμοι να ανταποκριθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top