Σημαντικές επαφές Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Συναντήσεις με επενδυτές, με μέλη κυβερνήσεων και με τον Γκουαϊδό

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), στις 23-24 Ιανουαρίου, στο Νταβός της Ελβετίας, θα  συμμετάσχει ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει σημαντικές επαφές. 

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο του WEF, στο επίσημο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνονται οι δύο εκδηλώσεις στις οποίες θα  είναι ομιλητής ο πρωθυπουργός. 

Ο Μητσοτάκης αξιολόγησε Βρούτση-Μιχαηλίδου: Έχει γίνει πολλή δουλειά…

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

 -Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming.

-Την ίδια ημέρα, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Frans Timmermans και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte. Το πάνελ θα μεταδοθεί σε live streaming.

Μητσοτάκης στη Βουλή: Τρεις τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στο Νταβός και διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές:

-Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την υπουργό 'Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

 -Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου επίσης, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

 -Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Guaidó. 
 
- Στις 11.15 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top