Τρεις γυναίκες που έγραψαν πολιτική ιστορία

Σακελλαροπούλου, Θάνου και Ψαρούδα-Μπενάκη σε ανώτατα αξιώματα

Σακελλαροπούλου, Θάνου, Ψαρούδα - Μπενάκη

Τον κύκλο των γυναικών που κατέλαβαν για πρώτη φορά τα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα της χώρας θα κλείσει σε λίγες μέρες η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας φέρνει άρωμα «γυναίκας» και στη θέση του ΠτΔ και έρχεται να προστεθεί στα ονόματα των Βασιλική Θάνου και Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

Σακελλαροπούλου: Πώς θα γίνει η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη είχε γράψει ιστορία στις 19 Μαρτίου 2004, όταν – κατά την πρώτη διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής.

Πολλά χρόνια μετά, στις 27 Αυγούστου 2015 η Βασιλική Θάνου ορκιζόταν πρωθυπουργός της χώρας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών του Σπετεμβρίου. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά 97 άνδρες πρωθυπουργούς.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου. Εάν η κυρία Σακελλαροπούλου δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία 200 εδρών, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες ψηφοφορίες με διαφορά πέντε ημερών η καθεμία.

Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

Σακελλαροπούλου: Η επιλογή συναίνεσης από Μητσοτάκη και το ρεκόρ… Παπούλια

Στην τέταρτη ψηφοφορία, η πλειοψηφία που απαιτείται είναι 151 ψήφοι, που σημαίνει ότι μόνη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τους 158 βουλευτές μπορεί να αναδείξει την πρώην πρόεδρο του ΣτΕ στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top