Τρεις γυναίκες που έγραψαν πολιτική ιστορία

Σακελλαροπούλου, Θάνου και Ψαρούδα-Μπενάκη σε ανώτατα αξιώματα

Σακελλαροπούλου, Θάνου, Ψαρούδα - Μπενάκη

Τον κύκλο των γυναικών που κατέλαβαν για πρώτη φορά τα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα της χώρας θα κλείσει σε λίγες μέρες η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας φέρνει άρωμα «γυναίκας» και στη θέση του ΠτΔ και έρχεται να προστεθεί στα ονόματα των Βασιλική Θάνου και Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

Σακελλαροπούλου: Πώς θα γίνει η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη είχε γράψει ιστορία στις 19 Μαρτίου 2004, όταν – κατά την πρώτη διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής.

Πολλά χρόνια μετά, στις 27 Αυγούστου 2015 η Βασιλική Θάνου ορκιζόταν πρωθυπουργός της χώρας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών του Σπετεμβρίου. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά 97 άνδρες πρωθυπουργούς.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου. Εάν η κυρία Σακελλαροπούλου δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία 200 εδρών, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες ψηφοφορίες με διαφορά πέντε ημερών η καθεμία.

Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

Σακελλαροπούλου: Η επιλογή συναίνεσης από Μητσοτάκη και το ρεκόρ… Παπούλια

Στην τέταρτη ψηφοφορία, η πλειοψηφία που απαιτείται είναι 151 ψήφοι, που σημαίνει ότι μόνη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τους 158 βουλευτές μπορεί να αναδείξει την πρώην πρόεδρο του ΣτΕ στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top