To παρασκήνιο της επιλογής Σακελλαροπούλου από τον Μητσοτάκη

Οι αστραπιαίες κινήσεις του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία Μηταράκη

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση της πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ορκωμοσία του Νότη Μηταράκη ως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία και των δύο πολιτειακών παραγόντων.  

Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος: Την Κ. Σακελλαροπούλου προτείνει ο Μητσοτάκης!

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Προέδρου και πρωθυπουργού πέρα από μία μικρή  συνομιλία κατά την ορκωμοσία δε φαίνεται να υπήρξε, ενώ το πρώτο μήνυμα ότι «κάτι τρέχει» το μετέφερε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε να κάνει σημαντικά τηλεφωνήματα. Οι απορίες ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ακυρώθηκε μια σύσκεψη του πρωθυπουργού το απόγευμα.

Όπως αποδείχθηκε το πιο σημαντικό τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη ήταν αυτό που έκανε στον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε ότι θα προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρστίας και τον οποίο ευχαρίστησε για την προσφορά του.  Είχε προηγηθεί ήδη το τηλεφώνημα στην κυρία Σακελαρροπούλου το μεσημέρι, με το οποίο της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα ήρθε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, με τη σκέψη των περισσότερων να στρέφεται στην ανακοίνωση της πρότασης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως και έγινε.        

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα της προέδρου του ΣτΕ «υποψηφιότητα που συμβολίζει το μέλλον», υπενθυμίζουν ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και ότι την είχε επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο του ΣτΕ, με «προοδευτική νομολογία»  υπέρ του περιβάλλοντος ως δικαστή.   

Υπενθυμίζεται ότι σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 19/11 είχε αναφερθεί το όνομά της κυρίας Σακελλαροπούλου ως πιθανότερης πρότασης του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας! 

Όνομα - έκπληξη από τη Δικαιοσύνη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top