Όνομα - έκπληξη από τη Δικαιοσύνη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Φουντώνει πάλι η ονοματολογία για γυναίκα Πρόεδρο

Φουντώνει και πάλι η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στο τραπέζι έχει πέσει και νέο όνομα έκπληξη από τον χώρο της Δικαιοσύνης. 

Πρόκειται για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Είναι η πρώτη γυναίκα - πρόεδρος του ΣτΕ και χαίρει εκτίμησης για τη σοβαρότητά της ως επικεφαλής του ανώτατου δικαστηρίου, ενώ διαθέτει και ερείσματα στην Κεντροαριστερά. 

Άρχισε η… προεδρολογία: Ποια ονόματα παίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν οι σκέψεις θα γίνουν πράξη και θα δεχθεί σχετική κρούση από τον πρωθυπουργό,  αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται προτάσεις να προτείνει γυναίκα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.     

«Υπάρχει ένα έντονο αίτημα να υπάρξει και για πρώτη φορά εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλο» δηλώνει στο Star ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης.  

Πρόσφατα συζητήθηκε και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαρία Ευθυμίου, αδερφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου. Είχαν προηγηθεί τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου και της Μαρίας Δαμανάκη.  

Εσχάτως, έσκασε και «βόμβα μεγατόνων» για  πιθανή υποψηφιότητα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. «Είναι ικανή και άξια να υπηρετήσει τη χώρα και από αυτή την ύψιστη θέση τιμής και ευθύνης» σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ στον Alpha 989  αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να «γειώσουν» το σενάριο.

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ειλημμένες αποφάσεις δεν υπάρχουν. Ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει φύγει οριστικά από το κάδρο. Νίκος Δένδιας , Νικήτας Κακλαμάνης, Ντόρα Μπακογιάννη και Όλγα Κεφαλογιάννη είναι υποστηρικτές του, όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο κ. Παυλόπουλος προφανώς είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα είχαμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε για το όνομά του εφόσον προέρχεται από την παράταξή του,  που αυτή τη στιγμή είναι πλειοψηφική»  δήλωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.    

 ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η κουβέντα έχει ανάψει με αφορμή και τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Καβγάς γίνεται και για τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. «Στον ελληνικό λαό   το θρησκευτικό συναίσθημα,  για λόγους ιστορικούς είναι από τα βαθύτερα ριζωμένα χαρακτηριστικά της εθνικής του ταυτότητας».  

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Με απόφαση του πρωθυπουργού κατοχυρώνεται στη συνταγματική αναθεώρηση το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΝΔ: O Μητσοτάκης κατοχυρώνει συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σύμφωνα με τη ΝΔ αποδεικνύεται στην πράξη ότι η κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για τους κοινωνικά πιο ευάλωτους πολίτες. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top