Άρχισε η… προεδρολογία: Ποια ονόματα παίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος και η… «ώρα της γυναίκας»

Σαμαρας Παυλοπουλος Δαμανακη Διαμαντοπουλου

Ολοένα και εντείνεται η ονοματολογία γύρω από το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Δεκέμβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πάρει τις αποφάσεις του στις γιορτές, όταν θα βρίσκεται στο βουνό, ωστόσο ήδη εντός της Νέας Δημοκρατίας εκδηλώνονται… τάσεις.

Πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε εάν υποστήριζε μια υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά και είπε: «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως».

«Παρέλαση» ονομάτων με άρωμα… γυναίκας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ανάλογη ήταν η θέση που πήρε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος: «Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος εάν γινόταν ο Σαμαράς Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ικανός και έχει προσφέρει».

Από την άλλη, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της νέα θητείας για τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Όταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι’ άλλον».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει υπέρ της νέας θητείας του κ. Παυλόπουλου, εάν προταθεί από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει τον κ. Παυλόπουλο ως έναν «πολύ καλό Πρόεδρο», ωστόσο απείχε από τη σχετική ψηφοφορία του 2015. Έτσι, δε θα πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρο ότι θα τον προτείνει για να επανεκλεγεί.

Από την άλλη, πηγές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά και την προοπτική της γυναίκας στην Προεδρία της Δημοκρατίας για πρώτη φορά.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να εξετάζει και ονόματα που βρίσκονται εκτός της πολιτικής και ιδεολογικά κινούνται στον χώρο του κέντρου.

Έτσι, έχουν ακουστεί τα ονόματα της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου, της πρώην υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και της πρώην Επιτρόπου της χώρας μας στην Ε.Ε. Μαρίας Δαμανάκη.

Εξάλλου, στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά και του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, τον οποίο είχε προτείνει την τελευταία φορά το ΚΙΝΑΛ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top