Μητσοτάκης: Τι είπε σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων για φόρους-εισφορές

Συζήτηση με μέλη του CEO Clubs Greece

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, μέλη του CEO Clubs Greece,  συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα με στόχο τη δημιουργία πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ανέπτυξε την οριζόντια πολιτική μείωσης της φορολογίας της εργασίας (εισφορά αλληλεγγύης) και των ασφαλιστικών εισφορών, που βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος. 

Ο Μητσοτάκης και ο Κουτσούμπας έβαλαν… ανάποδα τις γραβάτες

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι λόγω των φόρων και των εισφορών αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες στην προσέλκυση στελεχών από το εξωτερικό αλλά και για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Το σχέδιο μείωσης των εισφορών έως το 2023 – Πόσα κερδίζουμε

Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προτεραιότητα της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων (regional hubs) στην Ελλάδα στον κλάδο της πληροφορικής, την αναβάθμιση των υποδομών (δίκτυα - μεταφορές) και την ανάγκη κινήτρων, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Βασίλης Ανδρικόπουλος. 

Στο CEO Clubs Greece είναι μέλη 150 επιχειρήσεις με τζίρο 6,7 δισ. ευρώ (3,5% ΑΕΠ) από 10 κλάδους της οικονομίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top