Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για τα Εξάρχεια και το Κουκάκι

«Το θράσος ξεχειλίζει» απάντησε ο Πέτσας στην κριτική Ραγκούση

Μέγαρο Μαξίμου ΣΥΡΙΖΑ


Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι και τα Εξάρχεια.

Εξάρχεια: Έκαψαν και το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αρχικά, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ασκώντας κριτική στην Ελληνική Αστυνομία για τις επιχειρήσεις στις συγκεκριμένες περιοχέες:  

Ανακατάληψη Κουκάκι: Συνελήφθησαν 21 άτομα - Τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί 

«Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων - καταλήψεων στο Κουκάκι. 

Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα.

Όσο για τη νεότερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, είναι θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη.

Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά. 

Αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι- ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοίδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για θράσος που ξεχειλίζει.   

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας: 

«Το θράσος ξεχειλίζει στη σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. 

Είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών. 

Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. 

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top