Κικίλιας στο Star: Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε εφημερίες και επείγοντα

Τι θα γίνει με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία

Οι πολίτες αγωνιούν καθημερινά ψάχνοντας για κρεβάτι εντατικής ή περιμένοντας στα επείγοντα των νοσοκομείων. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου  έδωσε απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στις εφημερίες αλλά και τι θα αλλάξει στα νοσοκομεία με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Οι εφημερίες θα αλλάξουν εντός του 2020 και θα περιλαμβάνουν κτιριακή αναβάθμιση με τον υπουργό Υγείας να αναφέρεται ως παράδειγμα στον «Ευαγγελισμό». Η διοίκηση των νοσοκομείων όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας θα ελέγχει τα ωράρια και τις εφημερίες, ενώ υπάρχει η φιλοδοξία με ένα μοντέρνο μάνατζμεντ να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων

Στην ερώτηση της Κ. Παπακωστοπούλου για το αν έχει αποσαφηνιστεί τελικά πότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις γιατρών στα επείγοντα, ο κ. Κικίλιας απαντά: «Διορίζονται, βγαίνει το ΦΕΚ τους, καθημερινώς». 

ΚΙΚΙΛΙΑΣ:ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΔΙΤ

Μέσα στο 2020 τα νοσοκομεία θα αλλάξουν όψη τονίζει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προωθεί τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. «Η αναβάθμιση θα είναι κτιριακή, στα μηχανήματα και θα είναι στο σύγχρονο μάνατζμεντ ώστε να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας στον 21ο αιώνα».  

Κικίλιας: SMS θα υπενθυμίζει στους πολίτες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις

70-80 ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Για το τι γίνεται με τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και πόσα θα προστεθούν  τελικά από  τις ιδιωτικές κλινικές, ο υπουργός Υγείας απαντά:    
«Νομίζω θα φτάσουμε και τα 70 και τα 80 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να γίνει καταμερισμός σωστός από ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε μια δύσκολη στιγμή τους συμπολίτες μας». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top