Άμεση δράση στην ανθρωπιστική κρίση στα νησιά ζητούν 105 ευρωβουλευτές

Αιτούνται τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου μηχανισμού μετεγκατάστασης

Μετανάστες στη Μόρια

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία κλειστών προ-αναχωρησιακών κέντρων στην Ελλάδα εξέφρασαν με επιστολή τους 105 Ευρωβουλευτές από 5 Πολιτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Ευρωπαϊκή Αριστερά).

Οι 105 Ευρωβουλευτές καλούν τους Υπουργούς και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων «να δράσουν άμεσα προκειμένου να τερματιστεί η εν εξελίξει ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά νησιά και η ομηρία πάνω από 46.000 ανθρώπων που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας».

Β.Αιγαίο: Έφτασαν 46.000 πρόσφυγες και επέστρεψαν... 48!

Ζητούν, δε, «θέσπιση έκτακτων μέτρων μετεγκατάστασης σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου μηχανισμού μετεγκατάστασης και την επιτάχυνση της διαδικασίας για την οικογενειακή επανένωση, με την άρση των γεωγραφικών περιορισμών και των διοικητικών εμποδίων που επιβάλλονται από ορισμένα Κράτη - Μέλη».

«Τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν συστηματικά και επανειλημμένα αθετήσει να αναλάβουν πραγματικά την ευθύνη που αναλογεί επιμεριστικά στο καθένα ξεχωριστά αναφορικά με τις συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες στα ελληνικά hotspots -κέντρα φιλοξενίας-», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top