Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο

Παυλόπουλος: «Ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια»

Παυλοπουλοσ Μητσοτακης

Τον μεγάλο Θάνο Μικρούτσικο αποχαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του. 

Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος - Τη Δευτέρα η κηδεία του

«Με τη μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:

«Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλη απώλεια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας γενικότερα. Και η απώλεια αυτή είναι τόσο περισσότερο επώδυνη, όσο έρχεται σε μιαν εποχή, κατά την οποία τέτοια κενά είναι πολλαπλώς δυσαναπλήρωτα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε για το Σταυρό του Νότου. Η Ελλάδα αποχαιρετά τον συνθέτη, τον καλλιτέχνη, τον ευαίσθητο άνθρωπο, τον παντοτινό εραστή της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα τον θυμόμαστε πάντα, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και από το στίγμα που άφησε η ζωή του κοντά στους ταπεινούς και καταφρονεμένους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter για το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου.

«Αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη και απεριόριστο σεβασμό τον Θάνο Μικρούτσικο. Καλλιτέχνης υψίστου διαμετρήματος, ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε ένας δημιουργός με βαθιά πολιτικοποίηση, στοιχείο που διαμόρφωσε το πολυσύνθετο έργο του. Καθόρισε για πολλές δεκαετίες τη μουσική σκηνή της χώρας μας και αγαπήθηκε από τον λαό μας. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του»  αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» ... στη μάχη με το αδύνατο, μέχρι το τέλος. Ήταν ο ίδιος , ο στίχος του Καββαδία. Τραγουδήθηκε , αγαπήθηκε και πάλεψε. Μάχιμος και δημιουργικός συνθέτης της γενιάς του. Αφιερώθηκε και προσέφερε όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά συνολικά στον ελληνικό πολιτισμό και στον δημόσιο βίο.Καλό ταξίδι Θάνο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του» , δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, Αχαιός και καλός φίλος, ανατρεπτικός συνθέτης, με μεγάλη προσφορά στην τέχνη και στην πολιτιστική ζωή της Πάτρας, με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη συμβολή στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Θα είναι για πάντα μαζί μας με το έργο του. Καλό ταξίδι, Θάνο» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. 

«Με άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον ακριβό μας Θάνο Μικρούτσικο. Φαίνεται αβάστακτο, να μάθουμε να ζούμε, χωρίς εκείνον στη σκηνή. Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος δεν υπήρξε μόνο ανεπανάληπτος δημιουργός και συγκλονιστικός ερμηνευτής του έργου του. Πάνω απ’ όλα ήταν ένα ιδιοφυές πνεύμα, σπινθηροβόλο, κοφτερό και ανήσυχο, ένας βαθιά και πλατειά καλλιεργημένος διανοητής. “ Οι δημιουργοί δεν γεννιούνται, δημιουργούνται” καθώς ο ίδιος έλεγε» αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top