Στην Φανάρι ο Νίκος Δένδιας- Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία

Ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ανήμερα των Χριστουγέννων

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Νίκος Δένδιας κάνοντας μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, βρέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί παρακολούθησε στο Φανάρι, στο ναό του Αγίου Γεωργίου, τη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο οικουμενικός πατριάρχης.  

Εκτός ορίων η Τουρκία: Νέος χάρτης με τις βλέψεις της στην Αν.Μεσόγειο

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Νίκος Δένδιας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε χθες Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αποκάλυψη Star: Οι διάλογοι Δένδια - Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου

 

Δεν έχουν τέλος όμως οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. 

Μετά τις πέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, τρεις από τις οποίες εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες, οι Τούρκοι στρατοκράτες συντηρούν την ένταση με νέους χάρτες, στους οποίους καταγράφονται οι διεκδικήσεις αυτές.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του εκπροσώπου του Σουλτάνου Ιμπραήμ Καλίν, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας. «Είναι αδύνατο να υλοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο το οποίο δε λαμβάνει υπόψη την Τουρκία».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε έκθεσή του με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου, παραθέτει αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, και διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών, υποστηρίζοντας ότι σε αυτές δεν εφαρμόστηκε η αρχή της ίσης απόστασης για τα νησιά,  αλλά η αρχή της ίσης κατανομής, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα.  

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικά στη Λιβύη, συζήτησε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ενόψει της υπογραφής στις 2 Ιανουαρίου, της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, και τηςτετραμερούς συνάντησης με Κύπρο και Γαλλία, δυο μέρες μετά.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top