Ρουσόπουλος: Οι Έλληνες αισθάνονται την αλλαγή στην καθημερινότητά τους

Άρθρο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

«Η χρονιά που περνάει αφήνει πίσω της μια διαφορετική νότα πολιτικής αισιοδοξίας, η οποία είναι εμφανής στην ατμόσφαιρα των συζητήσεων σε σπίτια, γραφεία και καφενεία», επισημαίνει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε άρθρο του στο Τhe President με τίτλο «Το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης».

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην αυξημένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης από το καλοκαίρι, που ανέβαλε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο μεγάλη ποιοτική αλλαγή, που «αισθάνονται στην καθημερινότητά τους οι Έλληνες» και «την αναγνωρίζουν οι διεθνείς μας εταίροι».

«Ο χρόνος που έρχεται συνοδεύεται από ένα στοίχημα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Να συνεχίσουμε στον δρόμο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που αναλάβαμε προεκλογικά στο πρόγραμμά μας. Να αποδείξουμε πως εάν θέλεις μπορείς», υπογραμμίζει ο κ. Ρουσόπουλος.

Ολόκληρο το άρθρο του Θεόδωρου Ρουσόπουλου

Η χρονιά που περνάει αφήνει πίσω της μια διαφορετική νότα πολιτικής αισιοδοξίας η οποία είναι εμφανής στην ατμόσφαιρα των συζητήσεων σε σπίτια, γραφεία και καφενεία. Ειδικά στα τελευταία λίγο σαφέστερη λόγω και της απαγόρευσης του καπνίσματος, η οποία ακόμη τηρείται, εις πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι οι νόμοι στην Ελλάδα φτιάχνονται μόνο και μόνο για να ξέρουμε τι ακριβώς παραβιάζουμε….

Η πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε τον Ιούλιο, έφερε γρήγορα μαζί της την έννοια της ταχύτητας στην λήψη αποφάσεων και την έννοια του καλού προγραμματισμού. Είχαν ξεχαστεί όλα αυτά καθώς ως προς την ταχύτητα τα πάντα έδειχναν τα τελευταία χρόνια να γίνονται αργόσυρτα και καθηλωμένα σε αναχρονισμούς αριστερών ιδεοληψιών. Ένα βήμα εμπρός δύο πίσω εξ αιτίας των αβελτηριών αλλά και της ασχετοσύνης των κυβερνώντων την χώρα με αριστερό πρόσημο που ήταν μεν αρκετό για την κατάληψη της εξουσίας αλλά απεδείχθη κάτι παραπάνω από ανεπαρκές για την διαχείρισή της προς το κοινό καλό. Το δεύτερο, εκείνο του προγραμματισμού εντυπωσίασε περισσότερο τους εντός και εκτός πολιτικής Ιερουσαλήμ. Ο δήθεν προγραμματισμός των προηγούμενων για διάφορα plan b που εν τέλει απεδείχθησαν ανύπαρκτα ή επικίνδυνα -ποιος ξεχνά την σχεδιαζόμενη επιδρομή στο νομισματοκοπείο, την εκτύπωση δραχμών στα ρωσικά τυπογραφεία και την «περήφανη» διαπραγμάτευση που κατέληξε στο να “φάμε γκόλ” πολλών δισεκατομμυρίων;

Έναντι αυτών μια σιωπηρώς προγραμματιζόμενη πολιτική των τελευταίων τριών ετών από τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, εξαπλώθηκε ως πολιτική δράση τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της διακυβέρνησης της χώρας και απέδειξε ότι υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που νοιάζονται για το αποτέλεσμα και όχι μόνον για το φαίνεσθαι.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια και χωρίς διακοπές το Καλοκαίρι έφερε νωρίτερα την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, τον αναπτυξιακό και τον φορολογικό νόμο, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια – εκείνες τις εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις που έγιναν εφικτές καθώς η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να καλύψει το δημοσιονομικό κενό των 396 εκ. που κληρονόμησε, αλλά και να δημιουργήσει το απαιτούμενο δημοσιονομικό περιθώριο.

Αυτή η μεγάλη ποιοτική αλλαγή αποτυπώνεται σταθερά στο οικονομικό κλίμα. Την αισθάνονται στην καθημερινότητά τους οι Έλληνες. Την αναγνωρίζουν οι διεθνείς μας εταίροι. Πριν από λίγες μέρες, η νέα Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε εντυπωσιακή την πρόοδο της Ελλάδας τόσο στα δημοσιονομικά όσο και στο μέτωπο της ανάπτυξης.

Ο χρόνος που έρχεται συνοδεύεται από ένα στοίχημα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Να συνεχίσουμε στον δρόμο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που αναλάβαμε προεκλογικά στο πρόγραμμά μας. Να αποδείξουμε πως εάν θέλεις μπορείς. Εάν προγραμματίζεις δεν πέφτεις έξω. Εάν οδηγός της πολιτικής σου είναι η σύνεση, αποτέλεσμά της θα είναι η ευδοκίμηση των στόχων και η ικανοποίηση των πολιτών. Ως προς το τελευταίο μία μόνον παρατήρηση. Η πολιτική ενώ διεκδικεί να είναι μια γραμμική πορεία προς την διαρκή ευτυχία δεν έχει μόνον ευχάριστες στιγμές. Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και γύρω μας πολλοί. Το κεκτημένο θέλει μεγάλη προσπάθεια να παραμένει ενεργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top