Καυγάς Βορίδη – Τσακαλώτου στη Βουλή για την επιχείρηση στο Κουκάκι

«Τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς»

Βορίδης και Τσακαλώτος

Καυγάς ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξέσπασε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με επίκεντρο τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αστυνομική βία.

«Ακούω κάτι ακρότητες για ασυτνομοκρατία ή χούντα. Δεν έχετε καταλάβει ότι ετέθη αυτό το ζτήμα στον ελληνικό λαό. Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά. Έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Το πανεπιστημιακό άσυλο είχε καταργηθεί με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η διαφορά με τώρα είναι ότι για πρώτη φορά είπε ο λαός να το καταργήσουμε. Αυτό σηματοδοτεί τη βαθιά ιδεολογική ήττα σας σε όλα τα επίπεδα, είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για φωτογραφία με ΜΑΤ και δεμένο πολίτη

ΕΛ.ΑΣ για Κουκάκι: Όλα έγιναν νόμιμα–Επιχείρησαν να πάρουν όπλο αστυνομικού

«Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, προς τη δεξιά, τη συντηρητική κατεύθυνση αλλά δεν σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο στο σπίτι των ανθρώπων, να μπαίνει η αστυνομία χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε σας έδωσε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια στον δρόμο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση. Γιατί όπως έχει πει ο κ. Τσίπρας, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, δεν μπορώ να πω ότι εσείς μας έχετε ταράξει στον φιλελευθερισμό», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του», απάντησε ο Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας πως «η είσοδος στο κτίριο έγινε παρουσία εισαγγελέως».

«Για πρώτη φορά, προϋπολογισμός υλοποιεί λέξη προς λέξη όσα ειπώθηκαν προεκλογικά. Είναι συγκλονιστική η υπόσχεση που είχε δώσει και τηρεί ο πρωθυπουργός για τη μείωση της φορολογίας σε εταιρείες και μερίσματα. Εάν το έλεγε κάποιος προ 15 ετών θα εθεωρείτο από την αριστερά, λακές του κεφαλαίου. Ο λαός ξέρει, σε αντίθεση με εσάς, ότι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία, που πρέπει να την φορολογήσουμε λιγότερο, και αυτό ψήφισε ο λαός», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top