Εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό με τροπολογία στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση F-16 και Mirage

Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου  Άμυνας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας  η τροπολογία με την οποία προβλέπεται η σύσταση θέσης Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, «ο οποίος είναι μέλος της κυβέρνησης, υπαγόμενος απευθείας στον πρωθυπουργό».

Σάλος με δήλωση Δρίτσα: Μια φορά το εξάμηνο βιασμοί παιδιών στη Μόρια

Σύμφωνα με πληροφορίες Εθνικός Συντονιστής για το Προσφυγικό θα οριστεί ο υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.    

Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.  Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, "παρών" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Σύντομα η παραγωγή ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Όπως αναφέρει η τροπολογία, «με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, μπορούν να ανατίθενται οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συντονιστή και σε υφυπουργό».

Με την τροπολογία, που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Άμυνας, Προστασίας Πολίτη, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, συνίσταται  επίσης, Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.), που υπάγεται στον Εθνικό Συντονιστή και έχει ως αποστολή τον έλεγχο και την επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας. Ο ΕΝ.Φ.Ε.Σ. διοικείται από Ειδικό Επιτελείο, στο οποίο υπάγονται Επιχειρησιακές Διοικήσεις Συνόρων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Για τη στελέχωση του ΕΝΦΕΣ μπορεί να αποσπάται, με κοινή απόφαση του οικείου υπουργού και του Εθνικού Συντονιστή, πολιτικό και ένστολο προσωπικό των μνημονευόμενων υπουργείων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Με όμοια απόφαση, διατίθενται από τα αρμόδια υπουργεία στον ΕΝ.Φ.Ε.Σ., επανδρωμένα ή μη, πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, προς εκπλήρωση του σκοπού του.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η χρηματοδότηση του ΕΝ.Φ.Ε.Σ. υλοποιείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και από κονδύλια των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.E.). Επίσης, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση, με ΚΥΑ, κάθε ειδικότερου ζητήματος σχετικά με την οργάνωση, τη διάρθρωση, τη στελέχωση και τη χρηματοδότηση του ανωτέρω φορέα.
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ 

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας "λαμπερό και κοφτερό" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top