Ο Ερντογάν «τρομοκρατεί» τον Μπορίσοφ- Τον απειλεί με το προσφυγικό

Το παρασκήνιο των δηλώσεων του Βούλγαρου Πρωθυπουργού

Την πλήρη στήριξη των 28 ηγετών είχε στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τουρκική παραβατικότητα, με μόνη παραφωνία…τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό.

«Είπα στους Έλληνες να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους. Μπορεί να τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους, όμως η Τουρκία σήμερα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», σημείωσε ο Μποϊκο Μπορίσοφ.

«Ασπίδα» ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο: «Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Έλληνες: Έχουμε ψυχραιμία, σχέδιο και πλήρη στήριξη

Ακόμη, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης, «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για το μεταναστευτικό) πρέπει να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση». 

Η Κάτια Μακρή παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το παρασκήνιο πίσω από τη στάση του Βούλγαρου πρωθυπουργού. Όπως είπε, δεν πρόκειται για τυχαία δήλωση, και αυτό συμβαίνει όταν ο Ερντογάν τρομοκρατεί τους γείτονές του. Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κάνει ότι θέλει ο Σουλτάνος με αντάλλαγμα να μη του στέλνει πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν έχει σφραγίσει τα σύνορα Τουρκίας- Βουλγαρίας, καθώς τα 260 χλμ. της συνοριακής γραμμής φυλάσσονται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή. Κατευθύνουν έτσι όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω Έβρου. 

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες ο Μπορίσοφ του έστειλε έναν γκιουλενιστή ενώ είχε απόφαση να μην το κάνει. Όταν δε, ο Σουλτάνος έκανε την επέμβαση στη Συρία ο Μπορίσοφ είχε σημείωσε πόσο σπουδαίος ηγέτης είναι ο Ερντογάν.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top