Νοθεύουν κινέζικα μέλια με ελληνικά και τα πουλάνε για «ποιότητας»!

Έρχονται βαριά πρόστιμα για όσους νοθεύουν ελληνικά προϊόντα

Μέλι

Ποινικές διώξεις σε όσους εντοπιστούν να «ελληνοποιούν» ή να «νοθεύουν» ελληνικά προϊόντα, υψηλότερα πρόστιμα και αυστηρότερους ελέγχους, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Θα τιμωρηθούν αυστηρά όσοι πιαστούν. Το κυρωτικό πλαίσιο δεν είναι βαρύ και εγώ θα το βαρύνω. Οι ποινικές διώξεις θα είναι τετραπλές και οι διοικητικές κυρώσεις θα είναι πιο μεγάλες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οι ποινικές διώξεις θα είναι: δίωξη για ΠΟΠ, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του καταναλωτή, για αθέμιτο ανταγωνισμό (και μάλιστα να γίνεται αυτεπάγγελτα) και - υπό προϋποθέσεις - για νόθευση προϊόντων με τις αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης στάθηκε στο θέμα της νοθείας στο μέλι, σημειώνοντας πως το ζήτημα της εξέτασης του γονιδιώματος του μελιού έχει τεθεί επί τάπητος.

Όπως είπε, γίνονται εισαγωγές από την Κίνα, πάνε σε όμορες χώρες δικές μας, εκεί βαφτίζονται ευρωπαϊκά και μετά ως ευρωπαϊκά εισάγονται Ελλάδα και ανακατεύονται με ελληνικά μέλια». Έτσι, υπάρχει «υποβάθμιση προϊόντος, ψευδής δήλωση και παραπλάνηση του καταναλωτή και αθέμιτος ανταγωνισμός σε σχέση με το πώς φέρονται οι εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top