Μητσοτάκης: Χάλια η θέση της χώρας στους δείκτες της διεθνούς διαφάνειας

Σημαντικότατη καινοτομία η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την καταβαράθρωση της χώρας μας στους δείκτες της Διεθνούς Διαφάνειας   

«Το 2012 κατέταξε τη χώρα μας στην 94η θέση της λίστας κρατών με Διαφθορά. Έγιναν σημαντικές προσπάθειες και το 2015 πετύχαμε ν’ ανέβουμε στην 58η θέση. Για να ξανακυλήσει, όμως, η Ελλάδα στην 67η θέση, το 2018. Εννέα επίπεδα κάτω, δηλαδή, μέσα σε μόλις 3 χρόνια! Επίδοση ντροπιαστική για ευρωπαϊκό κράτος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση ως εθνική  απειλή συμπληρώνοντας πως «πλήττει την αξιοπιστία της χώρας, αμαυρώνει το φιλότιμο της συντριπτικής πλειονότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Αποθαρρύνει τις επενδύσεις και οδηγεί σε απώλεια πολύτιμων πόρων. 

Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

«Για πρώτη φορά μιλάμε για τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης αρχής διαφάνειας. Οι βασικοί φορείς ελέγχου απελευθερώνονται από τον εναγκαλισμό τους με την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.


 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο της διαφθοράς σε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο κύριος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε είχε αναθέσει τον έλεγχο της διαφθοράς σε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ελεγκτής και ελεγχόμενος, δηλαδή, το ίδιο πρόσωπο. Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά μία σημαντικότατη καινοτομία. θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με αποτελεσματικότητα και κυρίως μακριά από οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 
Εκτός από τον Πρωθυπουργό  στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top