Αποκάλυψη: Τι είπε ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία αυτή την εποχή θεωρεί ότι έχει πάρει τα πάνω της

Στη διάψευση των πλήροφοριών, που μεταδόθηκαν από κάποια μέσα ενημέρωσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την χθεσινή τους συνάντηση, για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, προχώρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι φοβερό, καθώς, εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή, θα δημοσιοποιηθεί και θα την δούμε κι εμείς», είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος είπε χαριτολογώντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό πως «θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε».

«Ο πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα μέχρι κεραίας, είπε ότι ήθελε να πει και ότι ήθελε να στηλιτεύσει για την συμπεριφορά από τουρκικής πλευράς κι αυτό το έκανε χωρίς φόβο και πάθος. Ο Ερντογάν, έβαλε κι αυτός πολλά πράγματα στο τραπέζι και τελικώς, συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ό,τι διαφωνούμε», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η επόμενη μέρα στις σχέσεις των δύο χωρών

«Από αύριο αλλάζει προς το αυστηρότερο και η στάση της δικής μας χώρας ως προς τον έλεγχο των συνόρων, ξεκινώντας από τα χερσαία σύνορα τα οποία είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, πιο εύκολο να ελεγχθούν», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μεταφέροντας, όπως σημείωσε, την προσωπική του άποψη, από την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο «προκύπτει ότι υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεννόησης με την Τουρκία. Η τελευταία κουβέντα που είπε ο Ερντογάν είναι ότι “καλό θα ήταν να πέσουν οι τόνοι”, λες και εμείς είμαστε εκείνοι που την ανεβάζουμε ή την συντηρούμε».

Τέλος, όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) είπε ότι «ρέπει να συνεχιστούν ως ένας δίαυλος επικοινωνίας, έστω και εν μέσω έντασης. Δε βιαζόμαστε να δώσουμε απαντήσεις ως προς τις ημερομηνίες έναρξης των ΜΟΕ, αυτές θα εξαρτηθούν από πολλά».

Όπως σημείωσε αρκετές φορές «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας», τονίζοντας όμως με έμφαση ότι «εμείς ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, σε όλα τα επίπεδα».

Σήμερα εγκρίνεται η συμφωνία με Λιβύή από βουλή σύμφωνα με Φουάτ Οκτάι

Σήμερα εγκρίνεται από την τουρκική εθνοσυνέλευση η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «η ιστορική αυτή συμφωνία, που θα εγκριθεί σήμερα από την εθνοσυνέλευσή μας, θα φέρει ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο και αδελφοσύνη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top