Έτοιμο του χρόνου το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο

Συμμαχίες με χώρες της περιοχής από την Ελλάδα και συνεχείς ασκήσεις

Θέμα χρόνου είναι να δούμε να πλέει στο Αιγαίο το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο, καθώς οι γείτονές μας "φουλάρουν τις μηχανές τους" για να το έχουν έτοιμο σε μερικούς μήνες. Η χώρα μας απαντά "χτίζοντας" συμμαχίες και κάνοντας συνεχείς ασκήσεις με χώρες της περιοχής.   

Δένδιας: H Τουρκία δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Λάβαμε μέτρα για να είναι έτοιμο περίπου ένα χρόνο νωρίτερα. Στα τέλη του 2020 θα παραδώσουμε το αεροπλανοφόρο στο Πολεμικό μας Ναυτικό» δήλωσε ο  πρόεδρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ. 

Το “Ανατολού” θα έχει μήκος 231 μέτρα, πλάτος 32 και βάρος 27 χιλιάδες τόνους. Η πίστα του θα έχει μήκος 180 και θα μπορεί να μεταφέρει 12 αεροσκάφη, 6 με 8 ελικόπτερα και 1200 στρατιώτες.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεκάδες πολεμικά πλοία, ελληνικά και ξένα, αναπτύσσονται πάντως αυτές τις ώρες στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, συμμετέχοντας στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση “ΝΗΡΗΙΣ”, που διεξάγεται με ευθύνη της χώρας μας. Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, μετέχουν και δυνάμεις με Νατοϊκό “καπέλο”, όχι όμως από την Τουρκία. 

Το νέο «υπερ-όπλο» του Λιμενικού στο Αιγαίο

Αντίθετα, η ελληνική φρεγάτα “ΑΔΡΙΑΣ” που συμμετείχε πριν λίγες μέρες σε τουρκική άσκηση μαζί με άλλα Νατοϊκά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, επέστρεψε και θα δώσει το 

Η ΕΛΛΑΔΑ "ΧΤΙΖΕΙ" ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

Η Ελλάδα συνεχίζει να χτίζει συμμαχίες και να κάνει ασκήσεις (με χώρες της περιοχής, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία αλλά και η Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κρίσης.  

ΣΤΗ  ΣΑΜΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ

Στη Σάμο οι Μηχανοκίνητες Μονάδες Πεζικού διαγωνίστηκαν σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια σε δοκιμασίες, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά, ο οποίος και βράβευσε την ομάδα που κατάφερε να επιτύχει το υψηλότερο σκορ και όλους όσοι διακρίθηκαν.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top